NORRBOTTEN. Problem med kommunikationen kan ha varit orsaken till att en 46-årig homosexuell man sköts till döds på en sexträff med en 20-årig vietnames.

Under torsdagen hölls slutpläderingarna i mordåtalet där en 20-årig vietnamesisk man anklagas för att ha dödat en 46-årig man på en homosexuell sexträff hemma på den yngre mannens gård. 20-åringen gömde sig bakom en snödriva och pricksköt den äldre mannen i huvudet med ett jaktgevär.

Det var den 2 mars som 46-åringen hittades skjuten i bakluckan på sin egen bil på en parkering i Piteå. Samma dag greps och anhölls den 20-årige mannen, skäligen misstänkt för mord.

Polisen har förhört en rad bekanta till männen, främst homosexuella bekantskaper som är engagerade i HBTQ-rörelsen.

Vittnen berättar att den mördade 46-åringen var världens snällaste och åt middag med sin mamma varje dag. Han beskrivs som lätt autistisk och mordet upptäcktes då han kom för sent till sitt jobb, något som annars aldrig hände.

Homosexuella vittnen berättade även att den mördade mannen föredrog att ha sex med tonåringar, ibland så unga som 14 år.

Mordet ska ha skett eftersom den yngre mannen kände sig pressad. Bland annat för att han hade stora spelskulder och hade lånat pengar av sina bekanta.

Efter det misstänkta mordet förde den åtalade över en stor summa pengar från den dödade mannens konto, något som gjorde att Polisen snabbt kopplade honom till mordet.

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.


  • Publicerad:
    2018-06-02 08:00