FRANKRIKE. Sju pojkar i yngre tonåren har blivit tvungna att uppsöka vård efter att ha blivit våldtagna i det ökända migrantlägret “Djungeln” i Calais bara under det senaste halvåret.

Samtidigt som franska myndigheter nu försöker riva ner migrantlägret “Djungeln” där 3,800 “flyktingar” slagit sig ned kommer rapporter om att ensamma barn och ungdomar råkar väldigt illa ut.

Bara under de senaste sex månaderna har sju pojkar mellan 14 och 16 år fått uppsöka vård efter att ha blivit våldtagna. Vissa har blivit så skadade att de behövt operation för att kunna återställas.

Enligt en talesman för Rädda Barnen är detta ett problem i hela Europa, där barn våldtas av “flyktingar” i migrantläger. Enligt Europols uppskattningar har inte mindre än 10,000 barn försvunnit i Europa under det senaste året till följd av massinvasionen.

“Djungeln” som migrantlägret i Calais kallas, har uppstått då tusentals asylanter slagit sig ner i trakten för att försöka ta sig över till Storbritannien. Franska myndigheter försöker nu riva ned lägret för att undvika en humanitär katastrof. Men försöken har mötts av så våldsamma protester från både boende och så kallade “hjälparbetare” att polisen varit tvungna att använda tårgas.

Källor:
Refugee boys required surgery after being raped in the Calais Jungle, claim campaigners who warn of thousands of migrant orphans vulnerable to abuse
Calais ’Jungle’ camp: clashes as authorities demolish homes


  • Publicerad:
    2016-03-05 20:40