INRIKES. På senare tid har det skett en explosiv ökning av antalet hemlösa rasfrämlingar i Malmö. Kommunen har under året fått köpa logi från bland annat vandrarhem för nästan en halv miljon kronor.

Årets kartläggning av antalet hemlösa i Malmö tyder på en fortsatt explosiv ökning av antalet hemlösa personer. Enligt undersökningen fanns det under oktober månad 1 070 barn och 1 752 vuxna hemlösa i kommunen, en kraftig ökning jämfört med året innan. Framförallt är det ökningen av antalet hemlösa barn som tycks vara en trend som håller i sig år ut och år in.

När man år 2009 kartlade antalet hemlösa i Malmö fanns det bara 161 personer som man då klassade som hemlösa barn. Siffran har dock vuxit år för år och under förra året ökade antalet hemlösa barn med hela tjugo procent.

Undersökningen visar även att allt fler hemlösa är av ickesvenskt ursprung. Man säger även att hela ökningen av antalet hemlösa sedan 2013 består av utrikesfödda personer.

För att husera dessa rasfrämlingar har kommunen under året tvingats till att bland annat betala för inkvartering i vandrarhem för en kostnad om 471 000 kronor.

Källor:
Nya siffror: Över tusen barn hemlösa i Malmö
Hemlösheten i Malmö slår nytt rekord: Över 1 000 barn hemlösa

Relaterade artiklar:
Hotar Motståndsrörelsen projekt för hemlösa?
Ukraina dödade hemlösa hundar inför Eurovision


  • Publicerad:
    2017-11-07 06:00