Den tyske patrioten och advokaten Horst Mahler har dömts till nio månaders fängelse för spridandet av antisionistiska flygblad i Tyskland.

Horst Mahler åtalades 2002 då han vid högkvarteret till det nationella partiet NPD i Berlin spridit flygblad som nu bedömts haft förbjudet innehåll. Enligt vad nyhetsbyrån AP skriver beskrevs i flygbladet antisemitism som ”fullt normalt och ett tecken på frisk mental hälsa”.

Detta var tydligt för magstarkt för den tyska, sionistkontrollerade, staten, varför Mahler 2005 dömdes till nio månaders fängelse för uppvigling. Mahler överklagade domen, men i augusti kom meddelandet om att Högsta domstolen upprätthåller domen. Under fredagen uttalade sig Berlins allmänna åklagare, judiske Michael Grünewald, att Mahler förväntas ställa in sig i slutet av denna månad.

Det är dock inte första gången Mahler får avtjäna fängelsestraff för uttalanden eller mer direkta handlingar. Mahler har ett långt förflutet bakom sig som revolutionär aktivist. I slutet av sextiotalet lämnade han en lovande advokatkarriär bakom sig och övergick till väpnad kamp i vad som kom att kallas Baader-Meinhofligan eller RAF. Mahler dömdes till 14 års fängelse för bland annat bankrån. När han släpptes ut ur fängelset i början av åttiotalet hade han lämnat marxismen och kallade sig ”vänsternationalist”. Mahler anslöt sig till NPD där han fick en framträdande roll. På senare år har Mahler använt sina färdigheter inom juridik till att försvara dissidenter som åtalas för tankebrott av den tyska staten. Han har bland annat bistått i försvaret för politiske fången Ernst Zündel.

Artiklar om Mahler:
Från terrorist i RAF till patriot.
Tysk nationalist förbjuds att åka på förintelsekonferens.


  • Publicerad:
    2006-11-06 00:00