Horst Wessel. Nordfront publicerar härmed den sjunde delen av Nils-Eric Hennix bok ”Horst Wessel – Tredje rikets hjälte och martyr”.

20130922_horstwessel

Kommunisterna återvände till värdshuset Björnen på Dragonerstrasse. ”Direkt i synen sköt jag honom, det murade igen nazistgapet”, skröt Ali Höhler. ”Jag gjorde slut på honom alldeles ensam”.
”Vad menar du med ensam”, sade Erwin Rückert. ”Sköt inte jag också?”.
Else Cohn tog Höhlers arm och såg beundrande på honom. ”Blodet sprutade lång väg och det var Ali som gjorde slut på honom.” Max Joneck sade: ”Nu måste vi hålla ihop”. Ingen fick säga någonting om vad de gjort. De svor en ed om att hålla tyst och den som bröt eden skulle möta döden på samma sätt som Horst Wessel.

Attentatsmännen belönades och hjälteförklarades av kommunistpartiet KPD.

Kommunistpartiet KPD belönade och hjälteförklarade attentatsmännen.

I sitt hem på Judenstrasse satt Margarete Wessel och väntade på att Horst skulle komma hem. Dottern Ingeborg frågade varför hon inte ätit kvällsmaten som stod framme. ”När Horst är tillbaka hos oss kommer jag att kunna äta”, svarade modern. Hon kände sig mycket orolig och hade föraningar om att något hemskt hade hänt Horst. De satt tysta och väntade. Efter en halvtimme öppnade Margarete fönstret och tittade ned på gatan. Efter ytterligare 45 minuter var modern allt mer orolig för Horst. ”Skaffa en bil”, sade hon åt Ingeborg. Ingeborg nickade tyst och gick ut. Strax efter så ringer telefonen och en S.A.-man säger: ”Fru Wessel, vill ni vara snäll och komma till Horst, genast!”. Hon skyndade ut på gatan och mötte bilen med Ingeborg.

Framför dörren till Horsts rum stod S.A.-män sorgsna och upprörda. ”Lever han”, frågade Ingeborg oroligt. En S.A.-man nickade och sade att de fört honom till sjukhuset i Friedrichshain. Senare på kvällen fick Joseph Goebbels information om att Horst blivit skjuten av kommunister. I sin dagbok skrev Goebbels nästa dag:

Den stackars modern! Och nyss förlorade hon sin son Werner! Nu måste vi ta itu med kommunisterna. Så här kan det inte fortsätta. Slutstriden rycker närmare och närmare!

Efter attentatet gick Höhler och Rückert till sin distriktsledare vid Röd Front, Hermann Schmidt. Han, hustrun och dottern välkomnade dem hjärtligt till sitt hem. De två hjältarna hade verkligen gjort sig förtjänta av hjälp och belöning! De stannade några dagar hos Schmidts och blev väl omhändertagna. En av ägarna till det tryckeri som Röd Front anlitade, Sandler, hämtade dem sedan i sin nya Buick och körde dem till sin villa i Glienicke. Här levde Höhler och Rückert i sus och dus. De båda, som var vana med brännvin och öl, fick nu dagligen så mycket champagne och vin de ville. De kläddes upp i snygga kostymer och tog åkturer med Sandlers Buick.

500 mark i belöning. Polisens efterlysning av Albrecht Höhler.

500 mark i belöning. Polisens efterlysning av Albrecht Höhler.

Polisen sökte de båda männen på olika platser i Berlin. Sekreteraren i kommunistpartiet, Drewnitsky, ordnade därför falska pass åt dem och gav dem pengar så de skulle klara sig ett bra tag. Sedan körde Drewnitsky Höhler till Prag och såg till att Rückert kördes till Frankfurt för att sedan på egen hand ta sig till Holland. Elisabeth Salm fick också pengar för att åka till Rhen, efter att ha fått stränga förhållningsorder om vad hon skulle säga till polisen senare. Kandulski, Joneck och de tre Jambrowskis hittade gömställen på egen hand.

Om författaren:

Hennix började arbeta redan som 13-åring och har varit skogsarbetare, gruvarbetare, sjöman, fabriksarbetare, dekoratör, avd.-chef vid varuhus, redaktör, utbildningsledare vid landsting, förlagschef, informationschef för Malmö Stad och är nu pensionär. Hennix inledde sin politiska verksamhet hos Moderata samlingspartiet i Borlänge under 1980-talet men kom att lämna dem på grund av deras liberala invandrarpolitik. Efter att ha varit partiledare för Nationaldemokraterna med mera är Hennix sedan 2012 medlem i Svenskarnas parti. Han medverkar som skribent och talare i flera nationella organisationer och media.

Han har publicerat sju böcker i ämnena historia, estetik och politisk filosofi. Boken Horst Wessel – Tredje Rikets hjälte och martyr har Hennix skrivit som en inspirationsbok för dagens nationalister.

Fortsättning nästa söndag: Horst Wessels död

Boken går även att beställa från Greenpilled.


  • Publicerad:
    2013-09-22 13:33