Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Jodler-hot mot ytterligare en skola

Av Redaktionen, 2015-10-12
redaktionen@nordfront.se

SKUTSKÄR. Under gårdagen skickade ett anonymt hot riktat mot universitetet i Lund. Hotet var en kopia av det som sändes natten innan skolskjutningen i Oregon den första oktober. Nu har ytterligare en skola mottagit samma hot, denna gång i Skutskär.

Det var under söndagen som ett smshot skickades genom appen Jodler, meddelandena blir anonyma och alla som har appen och är inom sju kilometers avstånd blir mottagare, som manade folk till att inte gå till universitetet i Lund under måndagen. Texten som skickade var en kopia av det meddelande som sändes natten innan skolskjutningen i Oregon den första oktober, där 10 personer miste livet. Meddelandet som sändes under söndagen löd:

Några av er är ok. Gå inte till Universitetet imorgon om ni är i Lund. Kolla nyheterna imorgon morgon. Så länge jodlare.

Nu under måndagen har ytterligare en skola utsatts för samma hot. Denna gång i Skutskär i norra Uppland. Hotet riktades inte till någon specifik skola, men både i den kommunala Rotskärsskolan och i Älvboda friskola har rektorerna beslutat att skicka hem eleverna då man man inte vet vilken specifik skola hotet är riktat emot.

Polisen tar dock inte hotet lika allvarligt som skolledningen.

— Polisen har inte fattat några beslut om att utrymma, det har skolan gjort på egen hand. Utifrån de analyser vi gjort så anser vi inte att det finns något seriöst hot bakom meddelandet, säger Christer Nordström.

Även universitetet i Lund håller under måndagen stängt då man är orolig för att personen bakom sms:et menar allvar.

Källa:
En skola i Skutskär är stängd efter Jodel-hot


  • Publicerad:
    2015-10-12 12:30