FÖRTAL. I dagarna har P4 Västernorrland rapporterat om hot som ska ha förekommit mot projektet ”Slink In” i Sundsvall.

Slink In i Sundsvall

P4 Västernorrland påstod igår i sin nyhetsrapportering att den kommunstödda verksamheten ”Slink In” ska ha utsatts för hot av ”nazister” i form av ett brev. ”Slink In” är ett projekt som är till för att hjälpa hemlösa. På senare tid har man även valt att hjälpa ”EU-migranter” och det är på grund av det som någon ska ha hotat verksamheten. De här två grupperna ska vara separata verksamheter enligt ”Slink In”. I ytterligare en artikel berättas om att kommunen har gått igenom brandrutinerna och informerat räddningstjänsten efter ”nazisthot”.

I det påstådda brevet ska någon ha hotat med att bränna ned lokalerna om man inte slutade hjälpa EU-migranterna, som brukar användas som ett finare ord för zigenare. Brevet ska dessutom ha signerats med Motståndsrörelsens tyrruna. På grund utav detta, att brevet påstås innehålla Motståndsrörelsens tyrruna, ska alltså Motståndsrörelsen ligga bakom brevet. Att vem som helst kan ha stulit symbolen spelar ingen roll för P4 Västernorrland. Det passar inte agendan.

I en intervju med P4 Västernorrland säger en av föreståndarna, Bengt Persson, så här:

— Man ska inte vara rädd för såna här grupper som tror att de är bättre än andra. Då vill jag hellre ställa mig upp mot dem. Oftast är det väl bara skrämseltaktik som de använder sig av.

Nordfront tog kontakt med Persson för att ställa frågor om brevet. Till Nordfront påstår Persson att brevet signerats med Motståndsrörelsens symbol men erkänner sedan att vem som helst kan ha stulit symbolen och berättar att han tog upp det med P4.

— Det var det märket. Vi måste ju utgå från att det är därifrån, sade Persson inledningsvis.

Lite vacklande berättar Bengt att han ska ha sagt till P4 att de inte kan vara säkra på att Motståndsrörelsen var avsändaren men att P4 då inte valt att ta med det i sin rapportering.

Vem som helst kan ju använda er symbol, de klippte väl bort det.

Till Nordfront utvecklar han också sitt resonemang och menar det skulle kunna finnas ”sympatisörer hos er som är villig att göra sådana här saker”, men erkänner sedan att det kan dras förutfattade meningar när man blir rädd. Persson säger sig sedan vara villig att hålla kontakt om historien skulle fortsätta.

Förutom Nordfront har även den norrländska nyhetssidan Fjällsjö Nyheter rapporterat om historien där frågan lyfts om det inte är en så kallad ”Fake news” för att hålla zigenarprojektet vid liv. P4:as medarbetare har tidigare bevisligen sysslat med sådant. Bland annat P4 medarbetaren Anna Ahlström ska enligt nyhetssidan arbetat sida vid sida med extremvänstern.

Nordfront har även varit i kontakt med Ingemar Westerbring, nästeschef för Näste 4 där Sundsvall ingår, för att höra vad han har att säga om historien.

— Jävla lågvattenmärke. De kan ju inte påstå att vi skickat brevet på grund av misstankar. De bör ha mycket mer på fötterna för ett sånt påhopp. Men de tar väl i så de skiter på sig nu för att svärta ner organisationen så mycket som möjligt. Förvånar mig inte det minsta om det visar sig vara de själva som skrivit brevet också. Vi jobbar i alla fall inte på det viset, kommenterar Westerbring.

Sammanfattningsvis kan det konstateras att vare sig det är en så kallad ”Fake news” eller inte så är det ett ämne som lockar medier som exempelvis Sveriges Radio, när man både kan slå vakt om ”EU-migranterna” och samtidigt hetsa mot Nordiska motståndsrörelsen.

Källor:
Migrantprojekt i Sundsvall hotat av nazister
Sundsvalls kommun har sett över brandrutinerna efter nazisthot

 


  • Publicerad:
    2017-09-27 22:00