MASSINVANDRING. Hotellkungen Petter Stordalen vill erbjuda gratis juridisk rådgivning till asylsökare som är anställda hos Nordic Choice Hotels och som riskerar att skickas ut från Norge.

Kapitalisten Petter Stordalen erbjuder nu asylsökare som är anställda hos Nordic Choice Hotels och som riskerar att skickas ut från landet juridisk rådgivning helt gratis. Detta i samarbete med Norsk organisation för asylsökare (NOAS) som han redan stödjer ekonomiskt.

— Vi vill erbjuda hjälp till flyktingar och asylsökare som har problem i sin asylprocess, säger Torgeir Silseth, administrerande direktör för Nordic Choice Hotels.

I Sverige har hotellkedjan redan ett liknande projekt som kallas för ”Ali-hjälpen”. Detta uppkom efter att en afghansk medarbetare vid namn Ali Popal fick utvisningsbesked från Sverige år 2017. Popal utnämndes då till årets medarbetare i Choice och fick en check på 50 000 kronor. På grund av Stordalens ekonomiska bidrag fick asylsökaren uppehållstillstånd i Sverige.

I samarbete med NOAS ingår också en kurs för anställda och chefer i så kallade asylfrågor. Hotellkedjan har för närvarande över 30 procent icke-nordiska anställda i hela Norden.

Under flyktingkrisen år 2015 donerade Stordalen 5 000 gratis hotellövernattningar till så kallade flyktingar. Samma år ingick han också ett avtal med svenska Migrationsverket och gjorde om ett av sina hotell till asylboende för 620 asylsökare.

Källa:
Stordalen med ny millionstøtte til utviste asylsøkere


  • Publicerad:
    2018-04-27 09:50