MÅNGKULTUREN. Hovrätten fastställde idag den fällande domen mot de två rasfrämlingar som i augusti i fjol utsatte två unga pojkar för bestialisk tortyrliknande misshandel och våldtäkter på en kyrkogård i Solna.

Svea hovrätt dömer rasfrämlingarna Amin och Ali till fem respektive nio års fängelse för människorov, grov våldtäkt, grov misshandel, rån och övergrepp i rättssak. Bild: Facebook.

Den 23 augusti 2020 tvingades två unga pojkar in bland gravarna på kyrkogården i Solna av rasfrämlingarna Amin, 19, och Ali, 21. Där blev pojkarna rånade, avklädda nakna, misshandlade, förödmjukade och våldtagna under nio timmar.

Framåt klockan åtta på morgonen, runt åtta timmar efter det att de först stötte på de tilltalade, lyckades pojkarna fly och träffade en person som hjälpte dem att ringa polisen.

Solna tingsrätt ansåg det bevisat att pojkarna utsatts för den tortyrliknande utdragna misshandeln av de åtalade och dömde Ali till nio års fängelse och Amin till fem och ett halvt års fängelse på grund av sin ålder.

Svea hovrätt fastställer nu tingsrättens dom, med den justeringen att man sänker Amins fängelsestraff till fem år då hovrätten ser mildare på ett rån som denne begick i juli 2020 vilket också innefattas i domen. Hovrätten var enig i sitt beslut.

21-årige Ali har hela tiden nekat till brott, trots att hans dna hittats på platsen, bland annat på en kniv som användes för att hugga offren.

18-årige Amin har medgett att han var på platsen men han förnekar inblandning i de allvarligaste delarna. Han säger att han inte var där vare sig när pojkarna knivhöggs eller när en av dem våldtogs. ”Det ser inte bra ut alls i den kriminella världen om man döms för våldtäkt. Det är skamligt att jag målats ut som våldtäktsman”, menade han under rättegången.

Under rättegången beskrev de unga pojkarna som misshandlades hur timmarna på kyrkogården förändrat dem. Den ena av dem kände ånger över att han övertalat den andra att promenera hem i sommarnatten och sa att han numera är rädd för att vara utomhus. Han har svårt att äta och sova.

Den andre pojken talade om för rätten hur skolarbetet nu går dåligt och hur han vaknar kallsvettig av mardrömmar om nätterna.


  • Publicerad:
    2021-03-30 13:55