INRIKES. Nordisk alternativhögers Christoffer Dulny döms för egenmäktigt förfarande efter att ha brutit av en skylt vid ett AfS-möte 2018.

Nordfront har tidigare skrivit om den tingsrättsdom där Nordisk alternativhögers Christoffer Dulny frikändes från anklagelser om ofredande, efter att ha brutit av en skylt som bars av en påträngande motdemonstrant vid ett valmöte som hölls av Alternativ för Sverige år 2018.

Nu har hovrätten tagit upp ärendet efter att tingsrättens dom överklagades av åklagaren. Domstolens utslag blev, efter att brottsrubriceringen ändrats från ofredande till egenmäktigt förfarande, att Dulny ska dömas till straffansvar för händelsen. Rubriceringen ändrades, bör noteras, inte av åklagaren utan på initiativ av hovrätten.

Dulny dömdes redan i tingsrätten för att ha haft en burk försvarsspray i sitt hem. Enligt ett inlägg Dulny publicerad på Twitter uppgår kostnaderna för rättegången och böter till ”tiotusentals kronor”, en utgift han gärna tar emot stöd för att betala.

Parallellt med den tidigare beskrivna processen bedrevs även en förundersökning, som lades ner, om en reklamfilm för Finspångs kommun som producerats av alternativhögern. Rubriceringen i det ärendet var upphovsrättsbrott och ”hets mot folkgrupp”.


  • Publicerad:
    2020-04-30 23:25