Nigerianen Kristoff Alauya kom som asylsökande till Irland 2003. Som tack för att han fick vara i landet begick han en rad våldtäkter, varav en del ouppklarade, mot irländska kvinnor. För tre år sedan fängslades han för sexmord på 38-åriga Grace Moore i Belfast, som han ströp och våldtog efter att de träffats på en nattklubb. Aluya hade begett sig till nattklubben efter att ha avlägsnat sig från en rättssal där han stod anklagad för att ha rånat två irländska taxichaufförer. Efter att ha dödat Grace Moore, fortsatte Alauya att våldta henne när hon inte längre var vid liv. 

Alauya befinner sig för närvarande i fängelse, men inte heller där har han lyckats kontrollera sina impulser. I fängelset ska han ha oprovocerat ha sparkat på en vakthund. Hunden svarade med att bita av delar av hans könsorgan och Alauya kommer därför att få genomgå kirurgisk behandling. En fängelsevakt berättar om det hela till Sunday World:

”Han var på väg tillbaka från fängelsets verkstad när han passerade en hundförare med sin schäfer. Av någon anledning sparkade den den dumme fan den stackars hunden i huvudet, varvid hunden gick bärsärk. […] Alauya försökte strypa hunden och överföll sedan också hundföraren. Men till slut skrek han av smärta och bad hunden att sluta. Det kom mycket blod. Hunden rev av toppen av hans förhud, vilket vissa skulle kunna betrakta som en sorts poetisk rättvisa”.

 


  • Publicerad:
    2012-07-04 11:50