UTRIKES. Ett stort antal rasfrämlingar drabbade under torsdagen samman i ett storbråk i den franska kuststaden Calais. Fem personer ska ha förts till sjukhus i samband med bråket.

Det numera rivna migrantlägret i Calais. Foto: malachybrowne (CC BY 2.0)

Cirka 130 rasfrämlingar var under torsdagen inblandade i ett storbråk i den ökända franska kuststaden Calais. Bråket ska ha uppstått i samband med en matutdelning då en av rasfrämlingarna började skjuta personer i kön till utdelningen. Detta urartade i en omfattande sammandrabbning som varade i uppåt två timmar, och resulterade i att fem personer fick uppsöka vård med allvarliga skador. Fyra av de skadade uppges vara eritreanska medborgare.

Ett annat mindre bråk ska även ha uppstått vid samma tid ungefär fem kilometer därifrån, uppger fransk polis. Detta är de värsta sammandrabbningarna i Calais sedan juli förra året, och Frankrikes inrikesminister Gerard Collomb skriver på sin Twitter att han är på väg till staden för att övervaka situationen.

Calais har länge haft ett rykte som tillhåll för horder av rasfrämlingar, då det tidigare låg ett gigantiskt migrantläger utanför staden med det inte så smickrande smeknamnet ”Djungeln”. Lägret revs visserligen i slutet av 2016, men än idag finns det hundratals rasfrämlingar kvar i staden, de flesta från östra Afrika och Afghanistan, som hoppas kunna ta sig över kanalen till Storbritannien.

Källa:
Flera migranter skjutna i Calais


  • Publicerad:
    2018-02-02 15:00