Ort: Umeå, Västerbottens län.
Geografi: Ligger på östkusten, nästan mittemellan Stockholm och Sveriges nordligaste gräns med runt 65 mil till bägge delarna.
Folkmängd: Nästan 120,000 i kommunen, varav ca 2/3 bor inne i tätorten.
Antal kamprapporter den senaste månaden: 10 st.
Ingår i Näste: 6.

Kampen_Umeå

För inte så länge sedan bildades en kampgrupp i Umeå med anledning av att det rekryterats en del medlemmar i staden. Umeås kampgrupp har sedan dess blivit mer och mer aktiva och på sistone dessutom fått en hel del medial uppmärksamhet.

Gruppchefen i Umeå vill på grund av ett känsligt arbete för tillfället vara anonym. Jag respekterar denna önskan då jag nu tagit kontakt med honom för att ställa några frågor om kampen i Umeå.

Hej! Vill du börja med att berätta lite om Umeå för våra läsare som aldrig varit där?
Umeå är en stad i Västerbotten som under trettiotalet var något av ett nationalsocialistiskt fäste, men som sen andra världskrigets slut snarare har varit tämligen marxistisk. I staden bor det väldigt många studenter med anledning av universitetet i staden.

Staden har troligtvis en bra bit mer än de officiella siffrorna på närmare 80 000 invånarna då många av studenterna är skrivna på sina hemorter söderut. Jag har inga siffror, men ett rimligt antagande är att mellan 25-35% av stadens invånare är studenter. Många av studenterna har kommit hit för att studera marxistiska ämnen inom humaniora och det gör att extremvänstern är ganska stark här. Umeå Universitet kallas i folkmun ”det röda universitetet”. Detta försöker vi nu förändra genom att visa att vi finns och visa att vi är starkare även om vi ännu är få.

"Röda" studenter i Umeå?

”Röda” studenter i Umeå?

Hur går kampen i Umeå då?
Den går utmärkt! Vi håller regelbundna aktiviteter och vi håller fienden på tårna så att de reagerar mot oss, snarare än vi på dem. Vi har orsakat mediahets och genom städning av skräp (marxistpropaganda) har vi nu också lyckats förmå vanligt folk att börja skrapa bort klistermärken samt förstöra den röda smörjan på egen hand. Motståndsrörelsen har en framtid här i staden!

Ni har lagt mycket fokus på att träna kampsport i Umeå, varför tycker du detta är så viktigt?
Våra förfäder var skickliga krigare – fruktade över hela världen. Stridskonst var en del av deras liv och kultur. Var och en, smed, bonde, fiskare, skräddare – alla var stridexperter trots sina övriga yrkesspecialiteter. Vi tränar för att vi har det i blodet. ”Kampsport” är inte sport för oss utan en kultur och tradition. Att träna väpnad och obeväpnad kamp är något som borde vara en självklarhet för varje vit man.

Media har gjort en stor grej av att ni tränar med och mot olika tillhyggen. Har du någon kommentar?
Det är säkerligen förfärande att vita människor lär sig bruka våld för att försvara det de försöker få landsförrädare och färgade horder att ta ifrån oss. Den vite mannens sentida problem kommer i princip uteslutande från att han inte försvarat sig mot sina fiender på länge.

Förutom denna våldsamma träning spelar vi faktiskt även taktiska spel så som paintball, airsoft och schack.

Umeå är, precis som du själv nämnde tidigare, historiskt sett en väldigt röd stad. Hur fungerar det att bedriva aktivism i staden? Har ni några problem med de mer extrema elementen inom den s.k. vänstern?
Nej, det fungerar bra. Sedan torgmötet i Umeå den 7 september 2013 har vi inte haft några problem med extremvänstern. Vi har däremot kännedom om att trakasserier har förekommit i Umeå bland annat mot sverigedemokrater och medlemmar i Svenskarnas parti.

Varför tror du att de ger sig på folk ur de grupperingarna men inte er?
Till skillnad från många övriga nationella lägger vi motståndsmän stor vikt vid träning och självförsvar. Det kan vara därför ”vänstern” inte vågar ge sig på oss. Det finns stor risk att en yxa som används mot en nationalsocialist kan de få tillbaka lika fort i skallen. Och det känns väl antagligen inte så roligt då!?

I Motståndsrörelsen förfäktar vi att man helst ska vara offentlig med sitt engagemang, men om man, t.e.x. som du, har ett känsligt arbete så ska man såklart kunna dra sitt strå till stacken ändå. Har du något att säga till alla personer runt om i landet som av olika anledningar inte ansöker till organisationen p.g.a. att de inte vill vara offentliga?
Regeringen leder landet till en total kollaps och Husbykravallerna var bara ett förtecken på det som kommer att ske runtom i hela landet. Motståndet måste vara totalt. Utan specialister med spetskompetens inom exempelvis militär, teknik och sjukvård har vi aldrig någon chans i den kommande krisen.

Det är däremot väldigt bra att det finns offentliga företrädare som möjliggör att nya personer kan söka kontakt samt att man kan göra offentliga aktioner osv. Dessa aktioner är väldigt viktiga i kampens nuvarande skede, men i framtiden kommer vi ha stor nytta av att vår verksamhet är som ett isberg – till största delen dold.

Torgmöte i Umeå förra året.

Torgmöte i Umeå förra året.

Hur ser den närmaste framtiden ut för Motståndsrörelsen i Umeå?
Vi som är anslutna i Umeå idag tror helhjärtat på det här och vi arbetar varje dag för att växa, bli bättre och nå ut. Det vore konstigt ifall vi inte växte oss riktigt stora inom de närmsta åren. Det finns många nationella i den här staden och vi har fått god respons framförallt från den yngre generationen.

Något övrigt du vill hälsa Umeås journalister och/eller rödingar?
Tänk på vad ni säger, tänk på vad ni gör. Vi ser allt, vi hör allt – våra ögon och öron finns där ni minst anar det.

Det här landet håller på att polariseras och det är nu tydligt att nationella sympatier växer så det knakar bland ungdomen. Ni får helt enkelt acceptera att vi finns här och acceptera ert oundvikliga fall från makten, speciellt nu när era tryckerier går i konkurs ett efter ett. Vi är här för att stanna och för att etablera en verkligt stark kraft i vår nordliga hemstad!

Några bilder från senaste tidens aktivism i staden.

Några bilder från senaste tidens aktivism i staden.

Jag tackar stort för svaren och kommer med stort intresse att följa utvecklingen i Umeå här på Nordfront. Vill du som läsare hjälpa till i Umeå eller dess närområden? Ta då kontakt med Robert Eklund som är Nästeschef i övre Norrland. Honom når du på e-post robert.eklund@nordfront.se.


  • Publicerad:
    2014-07-13 14:47