BROTT I förhör med polisen uppger sossepampen Jomark Polintans hustru att han under lång tid kontrollerat och utpressat henne.

Idag föll domen mot sossepampen Jomark Polintan, som har rötter i Fillipinerna men som varit verksam i Filipstad.

Efter att ha åtalats för sju fall av våldtäkt döms han för två av dessa till tre år och fyra månader i fängelse. Dessutom ska han betala ett stort skadestånd till sin hustru, som är den kvinna han våldtagit.

I förundersökningsprotokollet framkommer att hustrun i förhör berättat att Polintan tvingat henne att delta i sexuella aktiviteter hon inte ville vara med på, ibland med främmande män han bjudit in.

Exakt vad detta enligt hustrun varit kommer Nordfront av anständighetsskäl inte gå in på, men berättelsen pekar på att Polintan är porrskadad.

Detta har han enligt hustruns uppgifter lyckats tvinga henne till genom att bland annat beröva henne receptbelagda mediciner hon använder. Tvånget och övergreppen har enligt uppgifterna varit något han utsatt henne för under flera år.

Att Polintan undanhållit medicin från hustrun är något som styrks av SMS- och Facebookkonversationer som återges i förundersökningsprotokollet.

Hustrun vittnar även om att Polintan vid flera tillfällen ringt upp henne och vetat var hon är, något hon själv tror beror på att det ska finnas en GPS-sändare installerad i bilen. Enligt henne har han även tagit kontroll över hennes ekonomi, bland annat har hon inte kunnat betala räkningar själv via banken.

Polintan kunde till sist gripas den 17 september 2021, efter att hustrun berättat för sin chef om övergreppen. Hon hade dagen innan tvingats söka vård för skador som uppkommit i samband med detta.