INRIKES. När Motståndsrörelsen manifesterade i Stockholm förra helgen intervjuade SwebbTV några av motdemonstranterna. En svamlande representant från Liberalerna uppgav då att deras viktigaste valbudskap var att man ska prata med varandra, han ville dock inte samtala med alla.

Den 25 augusti höll Nordiska motståndsrörelsen en lyckad manifestation på Kungsholmstorg i Stockholm. En skara motdemonstranter, som främst bestod av tragiska individer som viftade med regnbågsflaggor och ballonger som föreställde avföring, hade även tagit sig dit.

Svensk Webbtelevisions (SwebbTV) Mikael Willgert var där och intervjuade några av motdemonstranterna. En av dessa var Magnus Liljegren från Liberalerna (L) Kungsholmen.

I intervjun sade Liljegren bland annat att ”de inte vill ha den här typen av extremister”. Men när Willgert frågade honom vad man då konkret kunde göra åt det, fick Liljegren plötsligt tunghäfta och började svamla.

Han lyckades dock få fram att L:s viktigaste valbudskap var ”Prata och inte hata”, och att de tror på att man måste prata med varandra.

Men trots att partiets allra viktigaste ståndpunkt sägs vara att man samtalar med varandra, blev det lite dubbla budskap när han även uppgav att de inte skulle kunna tänka sig att prata med Motståndsrörelsen.

Liljegren: Jag heter Magnus Liljegren. Jag är ordförande för Liberalerna här på Kungsholmen.

Liljegren: Jag tror att det här är en väldigt viktig fråga för för många människor. Det ser man nog runt omkring här.

Liljegren: Vi vill inte ha … eh … den här typen av extremister.

Willgert: Vad ska man göra åt det?

Liljegren: Ja vi tror att man måste… Man ska.. Vårt valbudskap är ju: Ha… eh … Prata och inte hata.

Liljegren: Vi tror att man måste prata med varandra … eh … helt enkelt.

Willgert: Pratar ni med dom?

Liljegren: Eehhh … Vi pratar inte med dom här, nej. Det gör vi inte.

Se hela klippet nedan (Liljegrens intervju börjar 0:35):


  • Publicerad:
    2018-09-02 19:35