LYSEKIL. På Ica i Brastad kan man inte längre köpa Icas egna grädde. Butiken har valt att bojkotta märket då man upptäckt att grädden tillverkas i Österrike.

Skylten som satts upp i Ica Nära i Brastad efter att man bojkottat Icas grädde som importerats från Österrike.

Skylten som satts upp i Ica Nära i Brastad efter att man bojkottat Icas grädde som importerats från Österrike.

Ica Nära i Brastad i Lysekils kommun har valt att plocka bort Icas egna grädde från hyllorna efter att en kund uppmärksammat det faktum att Icas grädde importerats från Österrike. Då tog Ica-handlaren Gerhard Svensson tag i det och plockade bort grädden. ”Jag tog beslutet på stående fot. Bara svensk grädde i vår affär”, sa han bestämt till Bohusläningen.

Gerhard Svensson berättade vidare att det handlar om att stödja våra svenska bönder och hjälpa till med att förhindra dem från att gå i konkurs. ”Det handlar om transporter, miljö och att man inte vill ha igenvuxna landskap”, sa Svensson som även berättade att han fått mycket positiv respons från människor runtom i landet efter bojkotten.

Men enligt Sara Karlsson, pressekreterare på Ica är det ingen annan Ica-butik som bojkottat märket. ”Vi ser ingen sådan tendens överhuvudtaget. Tvärtom”, sa hon till Bohusläningen.

Källor:
Butik i gräddprotest-mot Icas egna märke
Ica-butiken bojkottar egna grädden


  • Publicerad:
    2013-03-18 12:49