INRIKES. Matvarukedjan Ica har fått motta stark kritik efter att de gjort ett flertal politiskt korrekta utspel i sin nyligen släppta julkalender. Bland annat finns det en muslimsk kvinna bärandes hijab i årets upplaga.

Efter att matvarukedjan Ica släppte sin årliga julkalender för ett par veckor sedan så har den väckt starka reaktioner på sociala medier. En av sakerna som har väckt allra mest kritik är en bild från julkalendern där en muslimsk kvinna med hijab sitter med vid ett julbord.

På företagets Facebooksida har folk skrivit saker som ”ni pissar på våra svenska traditioner”, ”vad har islam med julen att göra”, och ”ta ert multikultimedlöperi och stoppa upp någonstans”.

Ica verkar dock inte ta till sig av kritiken och ämnar vara politiskt korrekta även i fortsättningen.

— I alla frågor som rör integration finns det folk som inte tycker att det är positivt. Det får vi förhålla oss till, det är det samhällsklimat som råder. Det hindrar inte oss från att hälsa alla välkomna. Alla ska känna sig lika välkomna, oavsett vem man är eller vilken bakgrund man har, säger Mats Liedholm, marknadsdirektör på Ica Sverige.

Att Ica gör politiskt korrekta utspel är dock långt ifrån något ovanligt. Tidigare har man bland annat propagerat för rasblandning och massinvandring.

Källa:
Icas julkalender möttes av hatstorm på Facebook


  • Publicerad:
    2017-11-22 18:10