STOCKHOLM. En 45-årig man med ett namn som “inte låter svenskklingande” gjorde ett utfall med kniv mot en polispatrull på Sergels torg, varpå polispatrullen tvingades svara med att skjuta mannen.

Det var i lördagskväll klockan 23.41 som larmet kom angående att poliserna blivit anfallna och var tvungna att svara med verkanseld mot mannen.

— Vi fick ett larm från en patrull. Två poliser hade stått på torget och pratat med några andra personer när de blev attackerade av en man som hade kniv, säger Carina Skagerlind, presstalesperson vid polisen i Stockholm.

Det ska inte ha funnits någon särskild anledning för polisen att vistas vid Sergels torg, annat än att det är ett brottsbelastat område. Medan poliserna stod och pratade med några personer på torget så kom en man plötsligt emot dem med vad som ska ha varit en kniv. En av polismännen reagerade då med att skjuta mannen med flera skott i magen.

— Nu ska jag inte föregripa något, men det ser ut som att man har skjutit i nödvärn, säger Jens Mårtensson, Stockholmspolisens vakthavande befäl.

Vidare så säger Mårtensson att mannens namn inte låter svenskklingande samt att han troligtvis är född i början av 70-talet.

Källor:
Invandrare skjuten efter att ha försökt knivhugga polis på Sergels torg
Man sköts av polis på Sergels torg


  • Publicerad:
    2016-05-30 11:35