Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Idag började rättegången mot åtta RF-medlemmar

Av Redaktionen, 2014-04-25
redaktionen@nordfront.se

STOCKHOLM. Idag inleddes rättegången mot åtta medlemmar av Revolutionära fronten som bland annat åtalas för misshandeln av Daniel Spansk samt flera brott mot Anna Jonsson.

rf

Bild på när Revolutionära fronten misshandlar en gästarbetare.

Tidigare idag inleddes den första rättegångsdagen i det senaste åtalet mot åtta medlemmar av vänsterextrema Revolutionära fronten. De åtalade är Emma Hagberg (860507-2969), Leonardo Hiltunen Long (941012-3013), Alfred Johansson (931112-0811), Edvard Lundqvist (19890903-1679), Morad Mahmoudyan (950115-6039), Andreas Nilsson (910117-1396), Linus Soinjoki Wallin (940422-0155) och Nick Staffas (931226-2497).

Grov organiserad brottslighet
Åtalet rör flera fall av misshandel och grov misshandel samt flera fall av olaga hot eller skadegörelse. Enskilda fall av fyndförseelse, förberedelse till mordbrand och ringa vapenbrott ingår också i åtalet.

”För samtliga åtalspunkter åberopas som försvårande omständighet att gärningarna utgjort ett led i en brottslighet som utövats i organiserad form”, skriver åklagaren i stämningsansökan.

Vidare menar åklagaren att Linus Soinjoki Wallin ”intar en framträdande roll inom organisationens planering och genomförande av brott”, något som förnekats av vänsterextremister som vill göra gällande att Soinjoki Wallin inte varit en viktig medlem.

Bevisningen mot vänsterextremisterna består bland annat av deras egna filmer, chattkonversationer, telefonanalyser, vittnesmål och fynd som gjorts vid husrannsakningar.

Fler misslyckanden från åklagarsidan
Tre av målsägandena i fallet är kopplade till Svenskarnas parti, kommunpolitikern Daniel Spansk som misshandlades av vänsterextremister, Anna Jonsson från Västerås samt Håkan Gunnarsson som Nordfront tidigare intervjuat.

Nordfront har varit i kontakt med Anna Jonsson som berättar att även den här rättegången verkar kunna bli något av en rättsskandal, precis som den förra. Den här gången har åklagaren glömt att åtala Soinjoki Wallin för misshandel av Jonsson, trots att det fallet skulle vara med i det här åtalet då det inte togs upp vid rättegången i Västerås eftersom Soinjoki Wallin sitter häktad i Stockholm och ändå skulle upp i rätten i Stockholm.

Vid den senaste rättegången mot vänsterextremisterna, som hölls i Västerås, dömdes Dennis Miraballes till fem månaders fängelse samtidigt som Oscar Glad enbart dömdes till böter. Deras fyra medåtalade kamrater friades och i efterhand visade det sig att de politiskt tillsatta nämndemännen avskrivit en åtalspunkt efter att de läst fel på ett datum.

Opolitisk eller politisk misshandel?
Ett annat fall som kommer att behandlas under den pågående rättegången är en misshandel av en slovakisk gästarbetare och hans son.

Det har länge tvistats om huruvida gästarbetaren som blev angripen av Revolutionära fronten var nationell eller inte. Nyheter Idag var på plats i rätten och rapporterar följande:

Den slovakiske gästarbetaren är kraftigt byggd och han ger intrycket av en kille som arbetat med tungt kroppsarbete större delen av sitt liv. När gästarbetaren ombeds att förklara hur han upplevde attacken från Revolutionära Fronten har han svårt att hålla tillbaka gråten. Förgäves försökte han värja sig och sin son mot de upprepade attackerna med både sparkar och slag. Han fick även en glasflaska slagen mot huvudet.

Gästarbetaren förklarade i rättegången att han ej har någon politisk koppling eller några kläder med politiska märken på sig. Han arbetar inom byggbranschen och hade funnits i Sverige i ungefär två veckor när misshandeln ägde rum.

Om denna utsaga stämmer verkar det som att RF medvetet har ljugit och manipulerat bilder för att framställa det som att en opolitisk person som de misshandlade egentligen var en ”fascist” och därför enligt vänsterextremisternas ”logik” en person som man får misshandla.

De progressiva ”revolutionärerna” från RF ska också ha skrikit ”bög” till och från under hela misshandeln av gästarbetaren och hans son, rapporterar Nyheter Idag.


  • Publicerad:
    2014-04-25 21:37