Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Ikea-mördaren misshandlades igen trots förflyttning

Av Redaktionen, 2016-10-10
redaktionen@nordfront.se

INRIKES. Den eritreanske mannen som knivmördade en mor och hennes son för att ”de såg svenska ut” har misshandlats ännu en gång, detta trots att han förflyttats till en ny anstalt.

Polisens bild på Ikea-mördaren Abraham efter dubbelmordet.

Polisens bild på Ikea-mördaren Abraham efter dubbelmordet.

Den 37-årige Abraham Ukbagabir hade den 10 augusti förra året fått avslag på sin asylansökan för andra gången och skulle snart skickas tillbaka till Italien då det var det första europeiska land som han registrerats i. Då valde eritreanen att gå till attack mot en mor och hennes son inne på Ikea i Västerås. Han knivhögg de båda offren, som avled av skadorna, eftersom de var svenskar och morden skulle ge maximal uppmärksamhet.

Ukbagabir dömdes till livstids fängelse och utvisning efter avtjänat straff. Han förflyttades i år till Salbergafängelset där han den 25 augusti slogs medvetslös av en annan intern. En vakt såg hur Ukbagabir ramlade genom dörren från en produktionslokal ut i en korridor där han blev liggandes i fosterställning med armarna framför ansiktet. Han kunde dock inte peka ut någon gärningsman utan blev satt i isoleringscell för att kriminalvården inte kunde garantera hans säkerhet.

Ukbagabir förflyttades i september till högsäkerhetsfängelset Tidaholm. Den 6 oktober misshandlades dock eritreanen ytterligare en gång, men han kunde då peka ut en gärningsman. De båda förflyttades då till enskild avdelning. Tidaholmsanstaltens kriminalvårdsansvarige är förtegen om händelsen.

— I och med att det är polisanmält så ska den utredningen ha sin gilla gång utan att vi kommenterar den. När den är klar kan du säkert få någon kommentar, säger Mikael Wallin.

Källa:

Ikea-mördaren Abraham Ukbagabir misshandlad i fängelset


  • Publicerad:
    2016-10-10 19:50