INRIKES. En 35-årig eritreansk man som nu sitter anhållen på sannolika skäl misstänkt för att ha mördat en 55-årig kvinna och hennes 28-årige son på Ikea i Västerås i måndags skulle utvisas ur Sverige. Mannen skulle utvisas ”med omedelbar verkan”, enligt Migrationsverket.

Ikea_teknisktfel

Efter mordet på den 55-årige kvinnan och hennes 28-årige son satte Ikea upp en lapp om att varuhuset var stängt på grund av ”tekniskt fel”.

Mannen hade bara några timmar innan mordet varit på möte hos Migrationsverket angående beslutet om att han omedelbart ska utvisas ur Sverige. Den 35-årige mannen hade redan en gång tidigare fått avslag på sin ansökan om att få uppehållstillstånd i landet. När han fick avslag på sin första ansökan gick han under jorden och upphöll sig i landet illegalt men i maj i år skickade han in en ny ansökan men fick återigen avslag. Enligt Migrationsverkets beslut skulle mannen avvisas till Italien.

Den 27 juli delgavs mannen beslutet om att han skulle utvisas men då han inte överklagade beslutet så vann den laga kraft. Enkelresan till Italien skulle ske relativt snart.

— Det krävs en del förberedelser och planering och i det här fallet hade man kommit ganska långt i den planeringen, säger Migrationsverkets presschef Fredrik Bengtsson.

En 23-årig eritreansk man vårdas på sjukhus för skador han ådrog sig under mordet på Ikea. Han är skäligen misstänkt för att vara medbrottsling till knivmordet i Västerås i måndags.

Källa:
35-åringen skulle avvisas från Sverige


  • Publicerad:
    2015-08-12 21:15