STORBRITANNIEN Anställda på något av Ikeas 21 varuhus, som inte tagit ”coronavaccinet”, träffat en smittad och därför tvingats till isolering, straffas nu med en sänkning av sin sjukpenning till lägsta möjliga nivå.

I Storbritannien har Ikea beslutat att särbehandla sin ”ovaccinerade” personal genom en sänkning av deras sjukpenning till den lägsta nivå som lagstiftningen medger.

Sänkningen kommer att drabba dem som inte tagit minst två injektioner av det så kallade coronavaccinet samt varit i kontakt med coronasmittad person – och därför enligt det brittiska regelverket tvingats till tio dagars isolering.

Dessa anställda har att se fram emot en sänkning av sin sjukersättning ned till knappt 100 pund i veckan.

— Vi inser att detta är ett känsligt ämne och alla omständigheter kommer att övervägas från fall till fall. Därför uppmanas alla som är tveksamma eller oroade över sin situation att prata med sin chef, kommenterar en talesman för Ikea sänkningen för the Guardian.

Med sina 21 varuhus och drygt 10 000 anställda är Ikea väletablerat i Storbritannien.

Medicinsk apartheid

På sociala medier har kritiken mot möbelföretagets nya policy varit skoningslös.

Många anklagar Ikea för att genom ekonomiska påtryckningsmedel tvinga anställda att manipulera sina kroppar med oförutsägbara konsekvenser.

På Twitter flödar nu inlägg med hashtagen ”BoycottIkea”.

@NMLockdownsUK skriver:

”Ikea stödjer medicinsk apartheid. Ge dem inte en penny!”