POLITIK. Alex Kaliakas från Gyllene Gryning berättar här, exklusivt för Nordfront, om hur den pågående folkvandringen påverkat Grekland och vilken roll hans parti spelar i allt detta.

Illegala invandrare i Grekland.

Illegala invandrare strömmar in i Grekland.

Fenomenet med illegal invandring från tredje världen-länder till Grekland är inget nytt. Under de senaste decennierna har den grek-turkiska gränsen varit central för miljontals illegala invandrare. Sedan slutet av 90-talet har problemet varit ständigt, men dagens situation är värre än någonsin och framtiden ser onekligen mörk ut. Med Syrien-konflikten som ursäkt passerar tusentals personer den grekiska gränsen varje dag och hävdar att de är krigsflyktingar. Faktum är dock att bara en liten del av dem ens är syrier. De flesta ser sin chans att dra fördel av den kaotiska situation som pågår för att ta sig in till Europa, vilket i många fall sker via Grekland.

Vår regerings patetiska ställningstaganden uppmuntrar denna massiva våg av invandrare att ta sig in i landet. Försvarsministeriet tillåter inte militära enheter att lägga sig i på något vis för att stoppa inkräktarna. Efter en typisk ”arrestering” från de lokala myndigheterna fortsätter horderna mellan de grekiska öarna med kurs mot Aten. Självklart förekommer det ingen kontroll av invandrarna under deras resa genom Grekland; att genomföra medicinska tester eller bakgrundskontroller för att se om de är kriminella kommer inte på fråga. Inte heller att utreda om de verkligen är syrier eller inte vilket är något alla av dem hävdar. Således har en tidsinställd bomb, redo att explodera närsomhelst, apterats i hjärtat av vårt land och regeringen gör inget annat än att stödja detta. Denna demografiska katastrof förbättras knappast heller av den ständiga nedgången för de grekiska födelsetalen.

Enbart i sommar har över 500 000 illegala invandrare anlänt till de grekiska öarna. Situationen på några av de mest berömda turistöarna, så som Kos, Mytiene och Chios, har förändrats på bara några dagar. De illegala invandrarnas närvaro gjorde tillvaron minst sagt opraktisk för lokalbefolkningarna och bilderna från den katastrofala situationen kablades ut världen över. I tillägg till detta fick turistnäringen, en av den grekiska övärldens största inkomstkälla, en ordentlig smäll vilket förvärrade den redan usla grekiska ekonomin ytterligare.

Gyllene grynings hållning gentemot detta stora europeiska problem
goldendawn

Gyllene gryning har varit den enda inhemska politiska röst som kämpat mot detta stora europeiska problem. Partiets medlemmar slåss dagligen för nationalismens ideal i ett träget försök att återupprätta Greklands rättmätiga ära. Mot hotet från illegal invandring har Gyllene gryning en både realistisk och human lösning på problemet.

Att omedelbart stänga den grek-turkiska gränsen med hjälp av militär, samtidigt som alla invandrare kontrolleras, vore en bra start. Som ovan nämnt är andelen syriska flyktingar väldigt liten och alla övriga invandrare från länder som Pakistan, Afghanistan, Bangladesh och så vidare bör genast transporteras tillbaka till sina respektive hemländer.

Gyllene grynings parlamentsledamöter utkämpar sina egna strider inne i parlamentet. Genom att sätta press på regeringen och belysa dess förrädiska politik utgör Gyllene gryning ett signifikant hinder för dess katastrofala planer. Samtidigt står parlamentsledamöter runt hela landet upp för varje grekisk invånare som dras med denna kärva verklighet dag efter dag; från de hårt belastade gränsöarna till centrala Aten är Gyllene gryning en aktiv kraft som hindrar regeringen från att göra greker till en minoritet i sitt eget land.

På grund av detta försöker partier från hela det politiska spektrumet tillsammans bekämpa Gyllene gryning; allt från kommunister till förmenta högergrupperingar och patriotiska grupperingar. Detta är anledningen till att de flesta av Gyllene grynings parlamentsledamöter har suttit rättsvidrigt fängslade i nästan två år. Beslutet togs av den före detta premiärministern Antonis Samaras och implementerades av en grupp domare under mened. Denna gigantiska politiska skandal avslöjades för det grekiska parlamentet tillsammans med obestridliga bevis (en statssekreterare själv fångades på dold kamera när han avslöjade detta) men trots detta ledde det inte till några åtgärder, varken från den förra regeringen eller från den nuvarande.

Det är redan uppenbart att Gyllene gryning är det enda grekiska parti som slåss för detta land och resultatet av den senaste tidens händelser visar detta med all önskvärd tydlighet. Invånarna på de öar som fallit offer för de illegala horderna vände sig i väldigt många fall till Gyllene gryning och våra medlemsantal på dessa öar mer än fördubblades. Trots morden på två av våra yngre medlemmar (vilket utfördes av vänsteravskum med staten och myndigheternas goda minne), fängslandet av de flesta av våra parlamentsledamöter och trakasserier mot våra anhängare i deras vardag så verkar systemet oförmöget att stoppa nationalisterna. Gyllene gryning har befäst sin position som landets tredje största parti och denna uppåtgående trend kommer fortsätta under de kommande månaderna. Gyllene gryning visar vägen för en rättmätig kamp mot alla odds, för nationell heder och ära. En kamp inte enbart för Grekland utan för hela Europa! För det nya nationernas Europa som reser sig!


  • Publicerad:
    2015-10-17 19:00