INRIKES. Nyligen hållna demonstrationer har nu blivit polisanmälda för att ha innehållit antisemitiska uttalanden. En imam ska bland annat ha sagt att judar är apornas och svinens avkommor samt att judar är ett folk som lurar andra.

I slutet av juli hölls det demonstrationer i Helsingborg i protest mot att Israel stängde av al Aqsa-moskén vid Tempelberget i Jerusalem efter att två israeliska poliser skjutits ihjäl. Demonstrationerna har nu blivit polisanmälda för att det ska ha förekommit antisemitiska uttalanden i talen.

Imamen Samir el Refai, som är verksam i en moské i Helsingborg, höll bland annat ett tal där han kallade judar för apornas och svinens avkommor. Dessa liknelser berättade han senare är ett vanligt uttryck som förekommer i Mellanöstern när man talar om extremistiska israeler som har ockuperat Palestina. Vidare ska han även ha sagt att ”judarna inte väntar med att lura”.

Efter anmälan kom in försvarade sig imamen med att talen hållits i affekt, men att uttalandena dock är en naturlig reaktion på israelernas handlingar.

Källa:
Imam uttalade sig antisemitiskt på demonstration


  • Publicerad:
    2017-08-16 20:15