MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Det blir inget åtal mot de 14 medlemmarna ur Svenska motståndsrörelsen som höll en offentlig aktivitet i Sundsvall i slutet av förra året.

Det var under torsdagen som kammaråklagare Catharina Kjelsson lade ner förundersökningen mot de 14 medlemmarna ur Svenska motståndsrörelsen vilka i höstas anordnade en offentlig aktivitet i Sundsvall.

Under aktiviteten i höstas skulle aktivister ur Motståndsrörelsen dela ut flygblad och hålla tal på Stora Torget i Sundsvall. Men man fick istället hålla talet på Storgatan några hundra meter bort efter att polisen avvisat dem från platsen då Folkpartiet redan hade tillstånd att hålla tal på Stora Torget.

Dagbladet påstår nu efter att ha intervjuat en kulturmarxist och en socialdemokrat att många Sundsvallsbor ”rasade” över faktumet att Motståndsrörelsen höll tal. Även om de flesta förbipasserande var positivt inställda till aktiviteten.

– Det var jäkligt otäckt. Det här var något helt annat än en demonstration om att till exempel bevara Petersvik. Nu var det hets mot folkgrupp, det kan aldrig tolereras, påstod kulturmarxisten Bertil Hedman.

Den socialdemokratiska riksdagsledamoten tillika f.d. första vice talmannen Susanne Eberstein anklagade Motståndsrörelsen för att ha agerat hotfullt under aktiviteten.

– Man kände sig hotad, påstod Eberstein.

Källa:
Inget åtal för olaglig demonstration


  • Publicerad:
    2015-01-22 21:00