KULTURMARXISM Oregons guvernör Kate Brown har skrivit på en lag som möjliggör att gymnasiestudenter kan ta examen utan att förstå matte eller kunna läsa och skriva.

Oregons guvernör Kate Brown och hennes medarbetare har försökt smyga med signeringen av lagen att upphäva kunskapskraven i gymnasiet och när media har försökt att nå henne har hon inte velat ge en kommentar till lagen. Anledningen till lagen är att flera minoriteter har beklagat sig över de tidigare kunskapskraven och lagförslaget innebär att inga krav kommer användas under fem år.

Anledningen till att det tar fem år är för att skolledningen i Oregon inte vill att de studenter som påbörjat utbildningen ska bedömas efter den nya kraven. Istället är det årskullen som precis börjat gymnasiet (High School) som kommer att bedömas när de nya kunskapskraven är implementerade och det sker tidigast om fem år.

Guvernör Browns kommunikatör, Charles Boyle, skriver att “Oregons svarta, latinos, latinas, latinx, inhemska befolkning, asiater, öbor från stilla havet, stamfolk, och studenter som är färgade” kommer att gynnas av att man slopar kunskapskraven. Detta gör att man inte måste kunna läsa, skriva och förstå matte innan den framtida implementering av de nya kraven.

Dessa icke-vita minoritetsgrupper har länge klagat över de ”orättvisa” kunskapstesten för examen. Enligt tidningen The Oregonian så behövde dessa studenter inte klara ett standardiserat test för att få examen. Det finns redan flera valmöjligheter att slippa ett standardiserat test. Totalt fem test kan de göra som för att visa upp att de förstår engelska och matte. Men de kan även vara med i ett projekt där en lärare individuellt bedömer deras förmåga för att få examen.

På Twitter kallar sig guvernör Brown för en ”vildsint feminist” och hon är öppet bisexuell.