UTRIKES. Enligt Washington Times kan murbygget fortsätta under Bidenadministrationen, åtminstone i en sådan utsträckning att man pluggar igen hål i muren.

Hål i muren kan komma att täppas igen även under Bidenadministrationen, rapporterar Washington Times. Enligt tidningen har juden Alejandro Mayorkas, sekreterare för Homeland Security, sagt till anställda på departementet att murbygget kan komma att återupptas för att ”täppa till hål”.

Att president Joe Biden beordrat att byggandet ska upphöra behöver inte betyda att det är totalstopp, utan istället ”ger det möjlighet att fatta beslut” gällande ”glapp i muren”.

Enligt tidningen har Mayorkas fått en lista över olika projekt som Customs and Border Protection vill genomföra. Om detta ska Mayorkas ha sagt:

Det är inte en enkel fråga med ett enkelt svar. Det finns olika projekt som Border Patrol och kommissionären för CBP har presenterat.

Presidenten har varit tydlig med att hans uppfattning om att det nödläge som styrde om resurser till murbygget har upphört. Men det lämnar utrymme för att fatta beslut om olika delar av muren som behöver renoveras och särskilda projekt som behöver färdigställas.


  • Publicerad:
    2021-04-06 23:35