FÖRTAL Opinionsbildaren Ingrid Carlqvist är inte först med att ta hjälp av Förtalsombudsmannen för att stämma vänsterprofiler för förtal. Men nu kräver hon 20 000 kronor av Malmöpolitikern Anton Sauer (C) för att denne kallat Carlqvist för ”nazist”.

Nordfront har tidigare skrivit om Förtalsombudsmannen (FO) som hjälper svenska politiska dissidenter att stämma vänsterextremister för förtal. Nyligen vann man exempelvis ett fall i Malmö tingsrätt där en vänsterextremist dömdes att betala 20 000 kronor för att ha kallat en AfS-politiker för ”nazistisk hemmafru” på Twitter.

Nu har opinionsbildaren Ingrid Carlqvist tagit hjälp av FO för att stämma Malmöpolitikern Anton Sauer (C), som kallade Carlqvist för ”nazist” på Twitter för fyra år sedan.

Till Sydsvenskan uppger Carlqvist att hon själv inte mindes tweeten, men att FO uppmanat henne att driva fallet. Enligt Carlqvist kan Sauer ”gott få en liten näsbränna”.

Carlqvist uppger också att hon själv utan framgång försökt att polisanmäla liknande inlägg, men att de alltid lagts ned.

— Så till sist har jag fått vänja mig. Nu gör det inte lika ont som första gångerna jag kallades för nazist och förintelseförnekare, säger hon till tidningen.

På Twitter beklagar sig Anton Sauer nu över att Förtalsombudsmannen försöker  ”tysta och skrämma” folk genom rättsprocesser.