RYSSLAND Rysslands president Vladimir Putin har tillsammans med ledarna för Cherson, Zaporizjzja, Donetsk och Luhansk skrivit på ett inkluderingsfördrag.

I eftermiddags hölls en ceremoni inne i  St. George Hall inne i Kreml, Moskva, där president Vladimir Putin skrev på det inkluderingsfördrag som utlovats efter folkomröstningarna i utbrytarrepublikerna.

Presidenten höll ett högtidligt tal till nationen och skrev sedan på fördragen tillsammans med Vladimir Saldo, ledare för Cherson-regionen, Evgeny Balitsky, ledare för Zaporizjzja-regionen, Denis Pushilin, ledare för Donetsk-regionen och Leonid Pasechnik, ledare för Luhansk-regionen.

Presidentens påskrift utgör det första steget i en omfattande process som ska utmynna i att de fyra republikerna ansluter sig till och annekteras av den Ryska Federationen.

Konstantin Kosachev, vice talman för överhuset i Rysslands parlament, har tidigare förklarat att fördragen nu, efter presidentens påskrift, ska överlämnas till landets författningsdomstol för säkerställande av deras rättsliga legitimitet.

När dokumenten väl är godkända måste de ratificeras av underhuset, statsduman, och parlamentets överhus – förbundsrådet. Först därefter kan de fyra områdena officiellt integreras i Ryska Federationen.