TERROR. En  propagandavideo från IS har släppts i samband med att Ramadan nu har inletts, där de bland annat uppmanar fler att begå terrordåd.

Igår inleddes Islams religiösa fastemånad Ramadan och pågår fram till och med den 24 juni. Inför Ramadan gick Islamistiska staten (IS) ut med en video där de uppmanar till ”totalt krig” mot icke-muslimer, så kallade ”otrogna”, uppger den brittiska tidningen Daily Mail.

IS-fanatiker uppmanar alla IS-anhängare som inte har möjlighet att ta sig till Mellanöstern och ansluta sig, att istället ”attackera människor i sina hem, på marknader, på vägar och i församlingar”.

I videon försvarar de också terrordådet som skedde i måndags mot Manchester Arena, där den 22-åriga självmordsbombaren Salman Abed mördade 22 personer och skadade ytterligare ett 50-tal. ”Avsky inte verket. Att ni attackerar så kallade oskyldiga och civila är älskvärt av oss och även det effektivaste sättet, så fortsätt vidare och ni får en stor belöning eller martyrdom i Ramadan”, förklarar IS i videon.

Enligt uppgifter var det under föregående år 400 personer som miste sina liv och ytterligare över 700 som blev skadade världen över i terrordåd utförda av IS under just Ramadan.

Källa:
ISIS calls for ’all-out war’ on Western ’infidels’ at the start of Ramadan and praises Manchester attack in sickening YouTube video


  • Publicerad:
    2017-05-27 19:00