FINLAND. Den sannfinländska ledningen har fått positiva kommentarer från den ”antifascistiska rörelsen” i Finland och den positiva inställningen tycks vara ömsesidig. Sannfinländarnas ungdomsförbund är dock besvikna.

Under de senaste månaderna har det inom Sannfinländarna pågått inre stridigheter om huruvida partiet öppet borde tala om rasfrågan eller inte. Stridigheterna intensifierades när partiledaren Jussi Halla-aho i en intervju nyligen hävdade att även icke-vita ”kan vara finländare”.

En som inte var sen med att gratulera Halla-aho var den judiska medgrundaren av den våldsbejakande och vänsterextrema organisationen Varisverkosto( Varisnätverket på svenska), Dmitry Gurbanov. Den sannfinländska partitidningens chefredaktör, Matias Turkkila, gladde sig åt Gurbanovs positiva kommentar och menade att ”få är av annan åsikt” angående att man kan vara finländare oavsett vilken ras man tillhör.

Även om Halla-aho, Turkkila och resten av partiledningen har lyckats med att polera sin bild i massmedias och våldsvänsterns ögon så är många av partiets medlemmar ytterst missnöjda. Framförallt är det ungdomsförbundet Finsk Ungdom som undrar varför partiet, som profilerar sig som ett invandringskritiskt alternativ, fokuserar på att plocka poäng hos bland andra våldsamma judiska marxister, istället för att lägga resurserna på att stoppa invandringen.

Under söndagen tog flera personer som tillhör Finsk Ungdoms ledning avstånd från Halla-ahos ståndpunkt i rasfrågan. Under samma dag anordnades det i Helsingfors också den etnonationalistiska tillställningen The Awakening, där alla talare betonade vikten av rasfrågan, och vissa även vikten av judefrågan, i den nationalistiska politiken. På plats fanns många medlemmar från Finsk Ungdom.

Ursprungligen publicerad på Vastarinta.com


  • Publicerad:
    2018-04-10 07:50