INSAMLING De 30 000 kronor som Nordiska motståndsrörelsen behöver för att göra klart en dokumentärserie med Ursula Haverbeck och Vera Oredsson har nu samlats in.

Nordfront har tidigare uppmärksammat att Nordiska motståndsrörelsen har påbörjat arbete med ett filmprojekt om Tredje riket-veteranerna Vera Oredsson och Ursula Haverbeck. En delegation från organisationen besökte nyligen Tyskland där man bland annat filmade samtal med de två kvinnorna, som båda växte upp i det nationalsocialistiska Tyskland.

För att förverkliga det ambitiösa filmprojektet startades en insamling där organisationen bad om 30 000 kronor, dels för att täcka tidigare privata utlägg och dels för att kunna köpa in utrustning för att digitalisera arkivmaterial.

Nu kan man läsa på Motståndsrörelsen.se att insamlingen har nått sitt mål efter endast två veckor.

”Nordiska motståndsrörelsen tackar åter igen stort för den uppvisade nationella solidariteten och ser fram emot arbetet med dokumentärserien de närmsta månaderna!”, kan man läsa i artikeln.

Kom ihåg Nordfronts insamling för att täcka kostnaderna för oktober månad. Swisha till 072-875 04 27 för att donera till Nordfront. Märk överföringarna med ”Gåva”. Daniel Olofsson står som mottagare.