INSÄNDARE. En Nordfront-läsare har skickat in en insändare som ursprungligen skickades in till Göteborgs-Posten som svar på en insändare av Grön Ungdom som förespråkade organisationsförbud av Nordiska motståndsrörelsen. Då GP vägrade att publicera bemötandet gör Nordfront det nu.

Insändare

Det här är en insändare. Åsikterna som framförs i insändaren behöver inte nödvändigtvis fullt ut delas av Nordfront eller Motståndsrörelsen.

Vill du som läsare av Nordfront tycka till om något i en insändare? Skicka då insändaren till redaktionen@nordfront.se

Grön Ungdom vill enligt Alma Gunnarsson inskränka organisationsfriheten för Nordiska motståndsrörelsen på grund av ett mord som skedde två år innan organisationen ens existerade.

Om inte NMR ”terrorklassas” kommer organisationen börja döda människor som vägrar säga att de ”älskar nazister”! Snacka om irrationell känslopropaganda.

Förenings- och yttrandefriheten ska enligt Grön ungdom-företrädaren avskaffas för att ge alla PK-skyddade minoriteter en ”yttrandetrygghet”. Men vad händer då med krimtänkarnas ”yttrandetrygghet”? Kommer människor som hamnar i fängelse varje gång de uttrycker sin åsikt att bli mer debattsugna eller mer sugna på att ta till våld mot det samhälle som ställer dem inför valet att antingen tiga eller bli behandlad som en kriminell?

Hur ser det förresten ut med ”yttrandetryggheten” i Sverige idag? Jag tror att en person som vägrar säga ”jag älskar homosexuella” eller ”jag gillar olika” löper större risk att förlora sitt jobb och bli socialt förföljd än vad Alma och hennes gelikar riskerar att råka ut för hot eller våld när de säger att de ogillar nazism.

Så vilkas yttrandefrihet är det egentligen som är hotad? Vilka är det som censureras på sociala medier? Det är definitivt inte Grön ungdom som uppenbarligen inte har någon som helst koll på hur hoten mot yttrandefriheten i dagens samhälle verkligen ser ut.

Antingen förespråkar man frihet för alla, eller så kan man erkänna att man inte är demokrat. Åsiktslagar och föreningsförbud hör inte hemma i ett demokratiskt samhälle där yttrandefriheten redan försvaras av lagar mot våld och hot.

/En vän av yttrandefriheten


  • Publicerad:
    2020-08-25 13:15