INSÄNDARE. Kim Mauritzon skriver i en insändare om hur många som handskas med djur inte tar sitt ansvar.

Forsman

På bild: Stefan Forsman, medlem i Motståndsrörelsen, vildmarksexpert samt kursledare på hästkurser. Foto: Nordfront.se

Visst är det härligt med djur, hundar, katter, kaniner och så vidare. De kan verkligen vara en familjemedlem som ger glädje, sorg och alla de känslor däremellan. Men tar vi verkligen vårat ansvar?

Jag kan bestämt säga nej på den frågan. Visst, de flesta tar hand om sina djur, men tänker oftast inte längre än så. Det kan vara så enkelt som att ni får en kull från erat djur, låt oss säga hundvalpar. Himla gulligt och roligt tycker nog de flesta, men dessa valpar kommer i många fall få det väldigt jobbigt i framtiden, just för att de flesta vill ha valparna sålda i rimlig tid, när det roliga är över. Väldigt få tar sig verkligen tiden att se till så dessa valpar inte hamnar i fel händer, med det menar jag bland annat massuppfödare, djurplågare och andra totalt okapabla individer som egentligen borde ha djurförbud.

Just som det ser ut idag är det överfullt med oönskade djur, omplaceringar, hemlösa och djur som lever i ren misär, av den enkla anledningen att människan inte tar sitt ansvar. Uppfödning ska inte bara ses som en rolig grej för tillfället, man sätter liv till världen och har ett ansvar för att dessa ska få det bra och inte bara vara ett gulligt inslag i 8 veckor för att sedan sälja av för vinst till någon som kommer plåga djuret för resten av dennes liv. Ansvaret ligger på oss att kastrera djuren och låta uppfödningen vara inom restriktioner, till exempel att endast certifierade och ansvarsfulla uppfödare skulle ha möjligheten att avla och sälja hundar och katter.

Viktigt att tänka på om man ska skaffa en ny familjemedlem är att det finns tusentals och åter tusentals djur i bara Sverige som saknar hem, som måste omplaceras och som vansköts. Försök gärna att hjälpa de som behöver hjälp, sköter du det rätt så har du ett djur som kommer vara evigt tacksamt och vara en mycket trevlig familjemedlem i många år framöver!

Bara antalet hemlösa katter i Sverige är ofantligt hög, prova då gärna att adoptera en katt från diverse katträddningsorganisationer som finns. Detsamma gäller hundar såklart, det finns gott om fina hundar att adoptera och rädda! Om man själv av någon anledning inte vill ha djur, så kan man åtminstone hjälpa de hemlösa, att sätta ut mat och rent vatten till katter som stryker omkring, bjuda på lite foder till fåglarna under de kalla månaderna och hålla ögonen öppna efter folk som ej tar hand om sina djur.

Situationen runt om i hela världen har spårat ur för längesedan när det gäller att se till djurens rätt till ett drägligt och harmoniskt liv, människan bestämmer ödet för djuren och arterna. Det jagas hejvilt för att hålla vargstammen nere, elefanter skjuts för deras betar och minkar slås ihjäl för deras päls.

Man blir riktigt illamående av allt vidrigt som sker, och hur lite människor bryr sig om djuren i allmänhet. Så länge de inte ser det så bryr de sig inte, skulle de mot förmodan se det så är det ”vända andra kinden till” som gäller. Därför är det viktigt för oss, speciellt nationella att ta sitt ansvar och se till att vi åtminstone visar att vi är för en rättvis djurhållning och att vi värnar alla djur, små som stora!

Ett känt citat, som jag faktiskt tycker kan stämma är:

En nations storhet och dess etiska framsteg kan bedömas av hur man behandlar sina djur.

­(Mahatma Gandhi)

Det finns även ett annat citat som jag alltid hållt varmt om hjärtat, för det finns alldeles för många mördare där ute som njuter av att se djuren dö av deras skott. Det handlar inte om att jaga för att ta tillvara på allt från djuret, de känner inget medlidande för djuren, dessa nöjesjägare som endast lever ut sina sjuka fantasier.

Hur kan man finna något nöje i att skjuta ur bakhåll på stackars varelser som betar i utkanten av en skog, oskyldiga, försvarslösa och intet ont anande? Det är verkligen rena mordet.

­(Heinrich Himmler)

Så låt oss alla ta gemensamt ansvar att hjälpa djuren, rädda och alltid skydda de istället för att se det som ett icke­problem. Nationalsocialismen är djurrätt, rättvis djurhållning och ett fullt ansvar för djurens välmående och mångfald. Jägare måste vara rättvisa, att jaga av rätt anledning och att ta tillvara på allt som detta djuret var tvunget att sätta livet till för att ge.

Värna om våra familjemedlemmar och alla djur runtomkring i vår kalla värld!

/Kim Mauritzon


  • Publicerad:
    2015-06-29 22:00