INSÄNDARE. Nordfront-läsaren ”Slipsen” frågar sig här om vänstern verkligen har monopol på miljöfrågor, eller om miljöfrågan även angår oss andra?

120603_vattlefjall2

Nordisk natur. Foto: Nordfront.

Insändare

Det här är en insändare. Åsikterna som framförs i insändaren behöver inte nödvändigtvis fullt ut delas av Nordfront eller Motståndsrörelsen.

Vill du som läsare av Nordfront tycka till om något i en insändare? Skicka då insändaren till redaktionen@nordfront.se

Vi lever i ett omvälvande tidevarv. Dels politiskt på många olika sätt men även klimatmässigt. Jag tillhör den skara som inte tror att klimatförändringarna är en överdriven skröna utan just ett verkligt och allvarligt hot.

Klimatet har visserligen förändrats genom årtusendena. Vi har haft väldigt varma perioder, även här i Norden som också haft besök av den berömda istiden. Dessa förändringar verkar gå i cykler men jag är ändå övertygad om att människan med industrialiseringen och våran alltmer urbana livsstil bär ett stort ansvar i frågan.

Överkonsumtionen kräver en industri på högvarv för att producera alltmer och då blir naturligtvis Moder jord och dess natur lidande.

Är loppet då kört och står vi på randen till en katastrof? Nej, vi är inte där än men fortsätter vi i samma hjulspår så gräver vi inom en snar framtid våra egna gravar.

Man kan inte som enskild individ rädda hela planeten Tellus givetvis men man kan på olika sätt dra sitt strå till stacken.

Sopsortera så att vi återvinner så mycket som möjligt, handla begagnat i den mån det går, köp miljökassar som går att använda många gånger så minskar plastberget, planera bilkörningar och handla närodlat.

Om alla bidrar med dessa små insatser så har vi kommit en bra bit på vägen mot en ekologiskt hållbar och ren planet att bebo även i framtiden.

Svaret på frågan i rubriken blir alltså nej. Vi har alla ett gemensamt ansvar för miljön, naturen och hela planeten Tellus!

/Slipsen

Läs också:
Nationalsocialism och djurrätt


  • Publicerad:
    2015-01-04 23:40