MÅNGKULTUREN. Den invandrade L-politikern Aram Mahmoud sålde knark och illlegala vapen till Malmös kriminella samtidigt som han arbetade som tjänsteman på Migrationsverket och var riksdagskandidat för Liberalerna. Han dömdes den 9 januari till 4 och ett halvt års fängelse för grovt vapen- och narkotikabrott samt rattfylleri.

Liberalernas riksdagskandidat Aram Mahmoud bedrev knark- och vapenhandel i Malmö mitt under valrörelsen 2018. Genrebild. Foto: Pixabay (Public Domain).

Kurden Aram Mahmoud, 19850830-8098, stod under valrörelsen 2018 med på Liberalernas valsedlar för samtliga val i Malmö – inklusive riksdagslistan för Malmö valkrets – samtidigt som han arbetade som tjänsteman på Migrationsverket.

L-politikern hade dock samtidigt med valrörelsen ett okonventionellt extraknäck som bestod i att sälja knark och illegala vapen till Malmös kriminella.

När han greps hade han i sin lägenhet på Rasmusgatan i Malmö drygt 26 000 tabletter av det narkotikaklassade läkemedlet Alprazolam, 160 gram Ecstacy och 50 gram kokain. Det fanns även en våg med pulverrester.

”Gatuvärdet” på narkotikan uppskattades av utredarna vara över en halv miljon kronor.

Det fanns även fyra illegala vapen och ammunition i lägenheten.

I två mobiler som tillhörde Mahmoud fanns bilder på narkotika och vapen samt ett antal okrypterade SMS-konversationer med hans medbrottslingar. Normalt användes krypteringsappen Wickr men vid några tillfällen slarvades det med säkerheten.

Dagen efter en skjutning på ett café i centrala Malmö där tre män dödades och tre skadades, den 18 juni 2018, diskuterade den liberale politikern händelsen med sin kumpan Darco och gladde sig åt att de nu skulle kunna ta mer betalt för sina vapen:

Aram: Skottlossning vid polis­huset. 5 skadade
Darco: vilken nyhetssajt
Darco: Aaah jag vet vilket cafe de e
Darco: Haha kan va dom från igår
Aram: Kan va så. Snart kan vi klänga minsta skrotiga grej för 50 stora
Darco: 😛
Darco: Det är en ak eller skorpion som har avfyrats brushan
Aram: Ja de pratade om de igår, men jag tror inte de ligger på den nivån.

Den 9 januari dömdes Aram Mahmoud av Malmö tingsrätt till fyra och ett halvt års fängelse för grovt vapen- och narkotikabrott samt rattfylleri.

Då mannen är svensk medborgare sedan 2001 kan han inte utvisas.

Källa:
Aram Mahmoud, tjänsteman på Migrationsverket, stod på riksdagslista för L – bedrev samtidigt knark- och vapenhandel i gangsterkrigens Malmö


  • Publicerad:
    2020-02-11 15:00