VESTOPPLAND. Nu tar polisen i en norsk kommun efter Östersunds-polisen genom att varna unga kvinnor för att gå ut ensamma om kvällarna. Även i den norska kommunen har en överfallsvåg mot unga kvinnor ägt rum och i detta fall uppger man att alla överfall har begåtts av utländska män.

voldtekt-2

Under loppet av tre månader polisen i Vestoppland mottagit rapporter om ett tiotal fall av sexuella trakasserier mot unga kvinnor. Enligt förundersökningsledaren vid Vestopplands polisdistrikt, Bjørn Slåtsveen, har gärningarna uteslutande utförts av unga invandrare.

— Varje gång har det varit två eller flera pojkar som tillsammans utfört handlingarna. Alla unga är av utländsk härkomst, avslöjar Slåtsveen till Oppland Arbeiderblad.

Samtliga fall innefattar sexuella trakasserier och ska ha utförts bland annat på en skola samt ombord på buss och tåg. Slåtsveen berättar att de har tre misstänkta gärningsmän som alla har förhörts. En asylsökare i 20-årsåldern, bosatt på en asymottagning i Hedmark, ska ha varit inblandat i tre av fallen.

— Detta börjar att utvecklas till ett mönster och ett problem, och det är ett stort problem för de flickor som utsätts för det. Vi hyser misstanke om att saker även sker utan att vi får höra det, säger Slåtsveen.

Tre av de misstänkta har utgett sig för att vara minderåriga, så kallade ”flyktingbarn”, och har bara varit i Norge under en kort tid innan de börjat förgripa sig på norska kvinnor.

Ursprungligen publicerad på Frihetskamp.net.

Källa:
Politiet: – Jenter i Oppland trakasseres av utlendinger


  • Publicerad:
    2016-04-02 15:20