CIVILKURAGE. En tio år gammal pojke blev på morgonen i söndags utsatt för ett rånförsök av två utländska män. Rånförsöket gick dock inte helt som planerat.

norsk polisbil

Den tio år gamla pojken stod och väntade på bussen vid en hållplats på Helsfyr i Oslo då två utländska män på 18 respektive 24 år försökte att råna pojken på hans mobiltelefon. Händelsen bevittnades av två män, en 17-åring och en 30-åring, som bestämde sig för att gå till fysiskt angrepp mot rånarna. Det hela ska ha gått så brutalt till att det låg tänder utströdda på asfalten då polisen anlände till platsen.

Enligt Martin Todnem, verksamhetschef vid Oslo polisen, hittades den yngste rånaren liggandes på marken och blev omedelbart körd till Ullevål sjukhus där han ska ha blivit opererad för stora skador.

Polisen har i efterhand anmält männen som kom till pojkens undsättning för deras misshandel av rånarna. Rånarna, som enligt Todnem är kända av polisen, har i sin tur anmälts för rånförsök.

— Vi vill hellre att folk rapporterar in så snabbt som möjligt, så att polisen snabbt kan komma på plats, sa polisen till NRK.

Den tioåriga pojken klarade sig från skador under rånförsöket.

Notisen har ursprungligen publicerats på Nordfront.net.

Källor:
Mann ranet tiåring, ble selv slått ned
Skulle rane – ble banket opp


  • Publicerad:
    2013-10-28 18:45