STENUNGSUND. En invandrare som snattat kött på Ica Supermarket i Stenungsund blev uthängd på Facebook av personalen. I kommentarsfältet var det många svenskar som ansåg att det var helt rätt att publicera bilden medan andra ansåg att det var olämpligt gjort. Bilden blev till slut borttagen och en polisanmälan om förtal har gjorts.

Bilden som Ica lade ut på Facebook som visar en misstänkt snattare

Bilden som Ica lade ut på Facebook som visar en misstänkt snattare

Det var på skärtorsdagen som Ica i Stenungsund publicerade en bild från deras övervakningskamera som visade en invandrare som snattat kött. Till bilden hörde en text som löd: ”Trevligt att du gillar vår Lammstek & Oxfilé…Ps glöm inte såsen nästa gång, en Oxfilé med Bearnaisesås är bra Påskmat.”

Snatteriet ledde till att många upprörda svenskar skrev i kommentarsfältet att de ansåg att det var bra att bilden på snattaren lades ut. Enligt Aftonbladet var många av kommentarerna av ”rasistisk” och ”hatisk” karaktär. Andra anser att det var olämpligt att bilden publicerades, oavsett om mannen var skyldig till snatteri eller inte.

Efter uppmaning från Ica-handlare raderade butiksägaren inlägget på Facebook senare under torsdagskvällen.

Staffan Ekengren, presschef på Ica-koncernen, kommenterade händelsen till Aftonbladet på följande sätt: ”Oavsett om det är olagligt eller inte är detta olämpligt att göra under Icas varumärke.” Ekengren sade vidare: ”Vi har möjligheten att bedöma lämpligheten för att driva en butik under Icas varumärke. Men det viktigaste för oss nu är att fördjupa oss i frågan, så jag vill inte spekulera om konsekvenser.”

Publiceringen av bilden ledde till att Ica-butiken för en vecka sedan polisanmäldes för förtal.

Källa:
Ica-butik hängde ut snattare på Facebook


  • Publicerad:
    2013-04-04 16:48