BROTT. De tre invandrarmän som våldtog en utslagen kvinna och livesände våldtäkten på Facebook överklagar sina fängelsedomar till Högsta domstolen.

Det var i slutat av januari i år som tre invandrarmän från Afghanistan och Iran livesände via Facebook när de gruppvåldtog en närmast helt utslagen kvinna i en lägenhet i Uppsala. Vittnen som såg filmen, som sändes i en sluten Facebookgrupp, larmade polisen som åkte till lägenheten och avbröt sändningen och grep de tre männen.

En av de som ska ha haft inblandning i brottet var invandraren Emil Khodagholi (921219-0871). Khodagoli, bosatt i Uppsala, har vid ett flertal tillfällen tidigare hamnat i klammer med ordningsmakten. Bland annat för narkotikabrott, stöld och misshandel.

Samtliga tre dömdes av tingsrätten för våldtäkten, en dom som de sedermera överklagade till hovrätten men även där dömdes männen till fängelsestraff.

Reza Mohammed Ahmadi dömdes till två år och åtta månaders fängelse för våldtäkt, Maysam Afshar till ett år och fyra månaders fängelse och Emil Khodagholi dömdes till åtta månaders fängelse för grovt förtal och underlåtenhet att avslöja våldtäkt.

Samtliga tre har nu överklagat sina fängelsestraff till Högsta domstolen där de hoppas på att bli frikända helt och hållet.

Khodagholis advokat Andreas Welin skriver bland annat till HD att Khodagholi inte ska ha förstått att det rörde sig om en våldtäkt och att han därför inte haft den insikt som krävs för att det ska vara fråga om vare sig underlåtenhet att avslöja eller förtal.

Se klippet som var en del av åklagarens bevisning mot männen nedanför:

Källa:
Samtliga dömda överklagar ”Facebookvåldtäkten” till HD


  • Publicerad:
    2017-07-27 19:52