GÄVLE. En kvinna har i år utsatts för två våldtäktsförsök strax utanför Gävle. På Facebook uppger kvinnan att gärningsmannen såg ut att komma från Mellanöstern.

Foto: Privat.

Bild efter helgens våldtäktsförsök. Foto: Privat.

I Bomhus strax utanför Gävle har två våldtäktsförsök ägt rum i år.

Det första våldtäktsförsöket ägde rum i mars. En man försökte då våldta en kvinna men gav enligt lokalmedia upp efter ett tag då kvinnan gjorde motstånd och skrek.

— Du gör ingen polisanmälan, för då jävlar, ska mannen ha sagt när han lämnade platsen.

En väninna lyckades dock övertala kvinnan till att polisanmäla mannen och Gefle Dagblad skrev om fallet.

Natten mellan fredag och lördag förra helgen inträffade det andra våldtäktsförsöket. Gefle Dagblad har också skrivit om det fallet och beskrev händelseförloppet på följande sätt:

Enligt polisanmälan ska mannen ha dragit ned kvinnan på marken, slitit sönder hennes kläder och orsakat stora blåmärken över hennes revben när han försökte våldta henne. Kvinnan räddades av att en person passerade förbi – då sprang mannen iväg.

I båda fallen skriver Gefle Dagblad att polisen fått gärningsmannens signalement, men tidningen skriver inte ut hur gärningsmannen ser ut.

Nu har dock en kvinna som uppger sig vara offret i båda fallen gått ut på Facebook i ett inlägg där hon skriver om våldtäktsförsöken hon blivit utsatt för och bifogar bilder på sina skador från den senaste attacken (se bilderna högst upp).

När nyfikna personer frågar hur förövaren såg ut skrev kvinnan följande:

Jag får tyvärr inte gå ut med hur han ser ut ännu, för polisen men inom kort kommer de även komma ut.

Polisen ska av ”utrednings skäl” ha uppmanat kvinnan att inte gå ut med mannens signalement, trots att mannen uppenbarligen utgör ett hot mot kvinnor i området.

Efter ett tag gick kvinnan trots allt ut med signalementet:

Han är av mellanösterskt ursprung, har skägg runt munnen, strax över 180 cm lång, mörka ögon och en tatuering med ett kinesiskt tecken på sin högra sida av halsen. Han bor antagligen i närheten av Bomhus Centrum då båda överfallen skett i området.

Vidare uppger den svenska kvinnan på Facebook att hon fruktar för sitt liv och tror att den senaste attacken var en hämnd då mannen vid det första tillfället sa att han skulle hämnas om hon polisanmälde det våldtäktsförsöket.


  • Publicerad:
    2014-11-04 20:40