MASSINVANDRING. En grupp 30 invandrarmän skulle våldta en kvinna och hotade hennes son på ett asylboende i Nora under onsdagskvällen förra veckan. Männen är nu misstänkta för olaga hot.

Det var vid tiotiden under onsdagskvällen förra veckan som en grupp på 30 asylsökande män skulle våldta en kvinna på ett asylboende i Nora. Männen ansåg att kvinnan, som är en ensamstående mamma, begått en brottslig handling då hon uppehåller sig i Sverige utan man, och att hon därför ska straffas.

Männen hade även av någon anledning fattat agg mot kvinnans son och vid en samlad attack försökte mobben tränga sig in i kvinnans och sonens rum. När de inte lyckades forcera dörren ska de ha uttalat flera hot mot kvinnan och hennes son.

Personalen på boendet blev vittnen till händelsen och larmade då polisen som kom till platsen och tog emot två anmälningar om olaga hot.

— Alla bråk och hot på asylboenden i området tar upp mycket av våra resurser. Dels i form av utryckningar och dels vid förhör sker via tolk och är tidskrävande, säger Kenneth Magnusson, förundersökningsledare vid polisen i Kramfors.

Uppdaterad: Nyheten visade sig vara en gammal nyhet från november 2015.

Källa:
Mobb skulle våldta kvinna och döda sonen – anmälda för olaga hot


  • Publicerad:
    2016-04-20 08:00