UTRIKES. Två kända invandringskritiker greps nyligen av brittiska myndigheter och nekades inresa till landet på grund av deras politiska åsikter.

Den amerikanske Youtube-personligheten Brittany Pettibone och hennes pojkvän Martin Sellner greps i fredags av brittisk polis på en flygplats med beskedet om att paret nekades inresa till landet. Sellner, som är ledare för den österrikiska delen av Génération Identitaire, hade planer på att hålla ett tal om invandring i Hyde Park i London under en politisk konferens.

I ett pressmeddelande skriver den brittiska delen av organisationen att regeringen grep Sellner för att de räds yttrandefriheten men att den vänsterextrema regeringen aldrig i landet kommer att kunna stoppa dem och att hans planerade tal kommer att läsas upp av andra.

Enligt en journalist som varit i kontakt med Brittany Pettibone så meddelade hon att de skulle hållas i förvar till söndagen och därefter skulle de skickas ut ur landet.

Enligt Pettibone stoppades hon av myndigheter för att hon hade planerat att intervjua den brittiska invandringskritikern Tommy Robinson, som en tjänsteman ska ha kallat för ”extremist”.

Källor:
Generation Identity United Kingdom and the Republic of Ireland (Facebook)
Innvandringskritikere arrestert i Storbritannia – nektes innreise til landet


  • Publicerad:
    2018-03-12 07:45