SMÅLAND. Elin från Radio Regeringen besökte Småland och invigningen av Motståndsrörelsens Näste 7 som har fått Magnus Wardmo som ny nästeschef. En offentlig flygbladsutdelning i Jönköping följt av god mat och socialt umgänge i en bygdegård stod på schemat.

Näste 7:s nya nästeschef Magnus Wardmo.

Elin från Radio Regeringen deltog på invigningen av Näste 7 där hon fick möjligheten att ställa frågor till olika deltagare. Först ut att intervjuas var Magnus Wardmo, ny nästeschef för Näste 7, som under dagen anordnade nästets första offentliga aktivitet.

— Det var vår första offentliga aktion idag. Vi har intagit Jönköping och gjort det till en nationalsocialistisk zon, sa Wardmo.

Den offentliga flygbladsutdelningen ansågs som mycket lyckad och på frågan om hur det känns för Wardmo att ha fått förtroendet att bli nästeschef svarade han:

— Det känns bra att ha fått förtroendet, men det var mer jobb än vad jag trodde att det skulle ha varit. Jag visste inte vad jag gav mig in på, det kan man väl lugnt påstå, men jag hade ändå gjort det om jag fått frågan och jag hade vetat om det.

Vad tycker du om dagen? Har allting fungerat som du önskat?

— Jodå. Jag har ingenting att klaga på.

Tobias, aktiv medlem i Näste 3, sammanfattar motståndarsidans kapacitet:

— Skitvänstern kraftsamlade. Jag tror vi stötte på fyra stycken från yttersta vänsterkanten. Det var det största motståndet vi råkade på.

Förutom den offentliga flygbladsutdelningen bjöds deltagarna på god hemlagad mat och ett trevligt umgänge. Den hemlagade maten uppskattades mycket av deltagarna.

— Mycket god mat. Alldeles för mycket mat!, utbrast Tobias.

Han avslutade med orden:

— Till de som inte redan har anslutit sig tycker jag att det är väldigt hög tid att ta kontakt med närmaste näste för att sluta upp i kampen för vårt folk. Det finns inga argument längre för att inte göra det. Absolut inte..

Från Näste 2 intervjuades den aktive medlemmen Niklas.

— Idag startade vi upp Näste 7 och vi startade den dagen genom en offentlig flygbladsutdelning. Sedan samlades vi i en bygdegård och åt lite mat. Det är en bra start för lanseringen av Näste 7.

Han beskriver dagen som lyckad och utan ordningsstörningar.

— Inga problem alls, faktiskt. Det löpte på felfritt.

Niklas ville avsluta sin intervju med en hälsning:

— Ja, det är väl egentligen att hälsa Näste 7 både välkomna och lycka till i famtiden och till alla er där ute som bor i Småland att det nu finns en fungerande struktur att ty sig till om man vill organisera sig.

Sist ut att intervjuas var aktivisten Niklas från Näste 1.

— Det var en solig dag som mötte oss i Jönköping. Vi genomförde aktionen bra och många har fått ta del av vårt budskap.

Elin frågade om Niklas tror att de lyckats hitta någon ny motståndsman eller motståndskvinna efter den lyckade aktiviteten, varpå han svarade:

— Det tror jag säkert. Om inte annat så har frön såtts och jag tror inte att det finns många jönköpingsbor som inte är medvetna om att vi var där idag.

Vad var kvällens höjdpunkt?

— Det är som vanligt: Kamraterna, folkgemenskapen som bildas när vita kamrater sammanstrålar är ju någonting alldeles särskilt. Det slår aldrig fel. Beröm till kockarna också. Det var väldigt god mat. Jag åt alldeles för mycket!

Har du någonting att tillägga?

— Vi kommer att komma tillbaka till Jönköping väldigt snart.

Du kan lyssna på intervjuerna med några av de deltagande här nedanför:

Listen to ”Radio Regeringen – Elin intervjuar deltagare från invigningen av Näste 7” on Spreaker.


  • Publicerad:
    2017-02-19 16:37