UTRIKES. Iran utlovar hämnd mot de som var direkt eller indirekt inblandade i mordet på generalen Qassem Soleimani. Amerikanska medier kommer med falska anklagelser. 

Martyren Qassem Soleimani.

Iran utlovar hämnd mot de som är direkt eller indirekt inblandade i general Qassem Soleimanis mord.

General Soleimani mördades i en raketattack mot Bagdads internationella flygplats i januari, terrorattacken utfördes på direkt order från USA:s president Donald Trump. Soleimani var en av Mellanösterns mäktigaste män och ledare för det iranska revolutionsgardets elitstyrka Quds.

Bara dagar efter terrormordet på Soleimani utförde Iran en hämndaktion då man utförde flera missilattacker mot amerikanska militärbaser i Mellanöstern.

Amerikanska medier har hävdat att Iran planerar ett hämndmord mot den amerikanska ambassadören i Sydafrika, Lana Marks, någon gång innan det amerikanska presidentvalet i november.

Ledaren för det iranska revolutionsgardet, Hossein Salami har svarat på de falska anklagelserna:

”Vi är rättsinniga. Tror ni att vi skulle attackera en kvinnlig ambassadör i Sydafrika för vår broders martyrskap? Vi kommer att rikta in oss på de som var direkt eller indirekt ansvariga för denna store mans martyrdöd”, säger Salami.


  • Publicerad:
    2020-09-20 16:00