IRLAND. Staden Balbriggan på östra Irland har under en tid drabbats hårt av gäng bestående av unga afrikaner. Efter att en far och son utsatts för en feg främlingsattack har nu stadens invånare samlats i en protest utanför stadens polisstation med krav om att gängbrottsligheten stoppas.

Invånare i irländska Balbriggan samlades under onsdagskvällen utanför stadens polisstation med krav om att lagens väktare en gång för alla tar tag i problemen med”ungdomsgäng”. Foto: Twitter.

Det var under lördagskvällen som en far i 40-årsåldern och hans tonårsson omringades av en grupp om femton personer i den irländska staden Balbriggan. Både far och son ska ha misshandlats av gruppen, som i mainstreammedia beskrivs som ett ”ungdomsgäng”, men som enligt partiet Identity Ireland är unga afrikaner som plågat stadens invånare under en längre tid.


Attacken upprörde Balbrigganborna så pass att de under onsdagen arrangerade en massprotest som hölls utanför stadens polisstation. På ett flygblad som spridits inför protesten står uppmaningen: ”Gör något åt den konstanta rädslan och problemen med ungdomsgäng i vårt samhälle”.

På webbsidan balbriggan.info kan man läsa om onsdagens protest:

Som en växande stad med den yngsta och snabbast växande befolkningen i Fingal så känner invånarna en oro över bristen på resurser och det växande behovet av Gardai [poliser, reds. anm.] på gatorna. Många av de kvinnor som kom till evenemanget berättade att de är rädda att gå ut ensamma på kvällarna och några av affärsinnehavarna i staden har börjat känna sig pressade, då de menar att invånare väljer att hålla sig borta från butiker under mörka kvällar för att istället bege sig till handelsområden där de känner sig säkrare.

Även om mainstreammedia beskriver Balriggans bekymmer som ett problem med ”ungdomsgäng” så behöver man inte söka länge på exempelvis irländska internetforum för att se att det rör sig om unga afrikaner som plågar sitt värdfolk. På Identity Irelands Facebook kan man bland annat läsa om att partiet har fått rapporter från oroade irländare angående ”beteendet hos afrikanska ”ungdomar” i Balbrigganområdet”.

Samtidigt uppmanar Twitteranvändaren ”Unser Kampf” Nordfront att uppmärksamma irländarnas situation:


På nyhetssidan thetricolour.com skriver man om problem i flertalet städer inom grevskapsdistriktet Fingal, som omfattar Dublins norra delar med omnejd. Enligt nyhetssidan har området länge präglats av mångkulturella problem och under 2018 planeras bland annat ett gigantiskt moskébygge i staden Warrenstown.

Källor:
Father and son injured after attack by ’gang of youths’ in Balbriggan
Balbriggan comes out in force to demand action against gangs and crime
Blanchardstown – Residents living in Fear as new gang culture takes shape


  • Publicerad:
    2017-11-30 11:00