ISIS. En grupp jihadister som säger sig tillhöra den militanta islamistiska organisationen ISIS hotar att invadera Spanien. De anser att Spanien är ett ”ockuperat land” som ska införlivas i det islamska kalifatet.

Männen i videon säger att Spanien är deras förfäders land och att de är redo att dö för den kommande islamska staten. I den korta videon menar jihadisterna att ISIS (the Islamic State of Iraq and the Levant) ska ta över Spanien och sedan resten av världen.

— Jag säger dig att Spanien är våra förfäders land, och om Allah vill ska vi befria det, med Allahs makt. Jag varnar hela världen: Vi lever under den islamska fanan, det islamska kalifatet. Vi kommer att dö för det tills vi har befriat alla ockuperade länder, från Jakarta till Andalusien, säger en av männen på spanska.

Det inspelade materialets äkthet har inte gått att verifiera, men ISIS har tidigare släppt propagandafilmer med liknande budskap. Förra månaden släpptes videon”Det finns inget liv utan jihad”, där australiensiska och brittiska medlemmar uppmanade muslimer världen över att ansluta sig till ISIS.


ISIS rekryteringsfilm.

”Vi har bröder från Bangladesh, Irak, Kambodja, Australien och Storbritannien”, säger den brittiske jihadisten Abu Muthanna al-Yemeni i videon.

ISIS har erövrat flera byar och städer i Irak senan början av juni. Iraks regeringsstyrkor har inte lyckats stoppa ISIS, utan bett om internationell hjälp. Både USA och Ryssland har skickat militär hjälp till Iraks regering.

Källa:
’We’ll take back Spain’: Fighters claim ISIS to seize ’occupied lands’


  • Publicerad:
    2014-07-04 21:00