UTRIKES. Syriens informationsminister varnar sioniststaten Israel för att deras bombräder på syriskt territorium kommer få konsekvenser. Han menar också att Israel aktivt stödjer terroristgrupper i landet.

Zoubie

Enligt TV-kanalen Al-jazeera höjer Syriens informationsminister Omran al-Zoubie ett varningens finger till Israel och menar att deras attacker mot tre mål i Damaskus kommer få konsekvenser. Attacken är den tredje i rad som skett mot Syrien från israeliskt håll i år. Statlig media bekräftar att Israels bombattacker träffat ett militärt forskningscenter nära Damaskus, vilket medfört flertalet dödsfall.

Omran al-Zoubie säger även att attackerna kan betraktas som ett bevis på Israels stöd till de islamistiska terroristorganisationerna i Syrien, som försöker störta landets regering. Han konstaterade också att det var Syriens plikt att skydda sitt landområde och suveränitet från såväl utländska som inhemska hot.

Egypten har fördömt attacken som de menar är ett brott mot internationell lag. Även Arabförbundet står bakom fördömandet och kräver att FN:s säkerhetsråd ingriper för att stoppa framtida attacker av samma slag. Syriens utrikesminister har tidigare, i ett brev till Förenta nationerna, påpekat att Israel sponsrar och samarbetar med terrorister kopplade till Al-Qaida som verkar i Syrien.

Källa:
Syria warns Israel after ’latest air raids’


  • Publicerad:
    2013-05-06 19:30