Israel har återigen brutit mot internationella lagar när man nu bombar civila libaneser för att få tillbaka sina två tillfångatagna soldater. Raketer har under flera timmar avfyrats mot en civil flygplats i Beirut med 27 libanesiska offer. Tio av de döda var barn.

Israels hämndlust går inte att ta miste på. Först tillfångatar Israel personer från Mellanöstern-regionen som man själv anser är ”terrorister” och när en motståndsrörelse i ett annat land svarar med samma medel så bombar man landets civila infrastruktur och mördar civila.

Israel har nu dödat minst 27 libaneser genom att ha skjutit raketer mot en flygplats i Beirut. Detta är landets enda internationella flygplats, som nu givetvis är ur funktion. Från israeliskt håll försöker man rättfärdiga attacken med att flygplatsen – som i egenskap av internationell flygplats används av alla nationaliteter och olika människor – ”används som ett centrum för transportering av vapen och leveranser till terroristorganisationen Hizbollah”, enligt en talesman i den israeliska armén.

Tio av de döda var barn, med all säkerhet terrorister…

Till råga på allt får får Israel indirekt stöd av FN, USA och många andra organisationer och nationer i angreppet på Libanon. I Sverige har vår öppet proisraeliske och sionistiskt engagerade utrikesminister Jan Eliasson krävt att de båda israeliska soldaterna släpps fria, samtidigt som han fördömer Hizbollahs kidnappning. Eliasson har inte i lika tydliga ordalag fördömt Israel för att ha brutit mot folkrätten eller för bombandet av civila libaneser. Han säger sig, något försiktigt, inte ha alla detaljer men att det som framgått ”verkar inte vara proportionerligt” (med folkrätten). Även andra nationer har riktat något som skulle kunna betraktas som kritik av Israel. Samtidigt säger man att Hizbollahs kidnappning är upprinnelsen till det hela och att de israeliska soldaterna måste släppas fria. Inga krav ställs på Israel, vilket endast visar vilka förgreningar denna nation och detta folk har.

Israel har även bombat annan infrastruktur i landet, bland annat broar och vägar, i syfte att, som Israels ÖB uttalade häromdagen, ”ta Libanon 20 år tillbaka i tiden”. Vidare har Israel inlett en total blockad av Libanon och uppmanat landet att se till att invånarna i en stadsdel i södra Beirut lämnar sina hem.


  • Publicerad:
    2006-07-13 00:00