PALESTINA En representant för Israel försvarade sionistsstatens attacker mot Gaza inför FN med att beskriva Palestinsk Islamistisk Jihad som en proxy-grupp till Iran. ”De har inga andra mål än att förinta staten Israel”, hävdar Israels FN:s ambassadör.

Ett sionistiskt terrormord på en befälhavare i den palestinska motståndsrörelsen Palestinsk Islamistisk Jihad (PIJ) i Gaza förra veckan ledde till intensiva israeliska flygbombningar över palestinska områden. Egypten har förhandlat fram ett eldupphör mellan parterna, samtidigt som sionistsstaten har mönstrat 25 000 reservister från IDF att vara redo att sättas in ”vid behov”.

I FN går Israel nu också till hårt angrepp mot PIJ i ett försök att parera kritik från omvärlden mot Israels ”förebyggande attacker” mot Gaza. Den israeliska ockupationsmaktens representant i FN Gilad Erdan beskrev under måndagen den palestinska motståndsrörelsen som en ”iransk proxy”.

— PIJ är en radikal terrororganisation som är beväpnad, finansierad och tränad av Iran, dundrade Erdan till journalister redan innan måndagens FN-sammanträde.

— Medan [PIJ] urskillningslöst avfyrade raketer mot israeliska civila träffade deras ledare Ziad Nakhaleh ayatollans marionetter i Teheran och mottog order från dem, fortsatte Erdan och hävdade att det finns bilder när Nakhaleh träffar revolutionären och grundaren av Islamiska republiken Iran Ruhollah Khomeini.

Att Erdan försökte koppla PIJ till Iran hindrade honom inte att även försöka koppla gruppen till terrororganisationen al-Qaida, som är Irans svurna fiender. Enligt Erdan har PIJ ”inga sociala eller politiska aspirationer”.

— De har endast ett mål: Att förinta Israel och ersätta det med en islamistisk stat. Påminner det dig om ISIS eller al-Qaida? Självklart, dessa grupper är inte annorlunda, de delar samma skräckinjagande och förvrängda vision, fortsatte han.

Samtidigt krävde USA under ett extrainsatt möte med FN:s säkerhetsråd att ”alla länder” terrorklassar PJU, skriver Jerusalem Post. USA:s FN-ambassadör Linda Thomas-Greenfield hävdade att den palestinska gruppen ”måste fördömas utan omsvep av alla länder”.

Precis som sin israeliske kollega Erdan anklagade Thomas-Greenfield PIJ för att vara en ”proxy till Iran” i ett utspel som nästan ord för ord speglade Israels inställning

— Det är också en iransk proxy-grupp som har attackerat civila i flera år. Det är talande att PIJ:s ledare har varit i Teheran de senaste dagarna medan folket de påstår sig beskydda lämnade i stor fara, hävdade hon trots att både USA och Israel påstår att IDF endast sysslar med ”precisionsattacker” mot ”militära mål” inne i Gaza.